DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
Egyéb

Minden problémás motort visszahív a Volkswagen

A Volkswagen Csoport vezetőinek most minden döntésüket sokszor is át kell gondolniuk, hiszen ezen az egész gyáróriás léte múlik. Ezért is döntött úgy a vezetés, hogy az összes érintett gépet visszahívja, hogy a szervizekben orvosolják a problémát.

A csoport minden üzletága kiszámolta, mennyi jármű érintett: az Audi 2,1, a Skoda 1,2 millió, a Seat 700 ezer, a Volkswagen pedig 5 millió autón kell végrehajtania a programcserét. Az értékesített autók nagy része szerencsére Európában fut, ráadásul csupán a szoftvercsere elegendőnek bizonyul. Az Amerikában értékesített daraboknál ugyanakkor ennél nagyobb a gond, hiszen a szigorúbb környezetvédelmi szabályozás miatt közel félmillió Passat és Jetta esetében szükséges lesz az AdBlue adalékkal működő nitrogén-oxid szint csökkentését biztosító rendszer beépítése is.

vw tdi motor



Ehhez már egy külön mérnökcsapat is indulásra kész, hogy a kivitelezést és a munkálatok lépéseit megtervezhessék. A vezetés hivatalosan is kijelentette, minden érintett járműnél elvégzik az előírt változtatásokat, és együttműködnek az egyes országok hatóságaival is. De ennek időtartama megbecsülhetetlen, mivel ennyi autó esetében a gépjárművek beosztásához, szervizbe hívásához és a munkálatok elvégzéséhez szükséges idő összesen akár egy év is lehet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: