DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 23. csütörtök
Egyéb

Halál a defektre – a Hankook új fejlesztése

A Hankook iFlex nevű találmánya nem új keletű, ám a koreai abroncsgyártó az utóbbi hónapok során továbbfejlesztette levegő nélküli abroncsát, amely így egy lépéssel közelebb került a végső célhoz.

Ez pedig nyilvánvalóan az lenne, hogy az iFlex kereskedelmi forgalomban is kapható legyen, defektmentes életet biztosítva napjaink autós társadalmának. Ennek legnagyobb akadálya eddig a találmány extrém nagy gyártási költsége volt, amely nem teszi kifizetődővé annak tömeggyártását, mivel nem lenne elég nagy a potenciális felvevőpiac.

Most azonban a hírek szerint az eddigi 8 órás gyártási időtartamot 4 órára csökkentették, magát a gyártási technológiát és folyamatot pedig nagyban leegyszerűsítették, ami értelemszerűen az előállítási költségeket is lejjebb szorítja.

A most bemutatott – egyelőre még mindig csak kísérleti célokkal gyártott – termék a második generációs iFlexnek is már az ötödik változata. A hírek szerint a Hankook a háttérben komoly teszteléseket is végez találmányával, amely 130 km/órás tartós haladást tesz lehetővé, ami a magyar autópályákra már ideális. Az iFlex szlalompályán is jól viselkedik, ám sok egyéb téren még további tesztelésre szorul, miközben a legnagyobb kérdés továbbra is az marad: vajon felválthatják-e valaha a levegő nélküli abroncsok a jelenleg ismert és használt autógumikat? Egy biztos: erre nem mostanában fog sor kerülni. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: