DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 4. szombat

Hankook

Az ország legjobb kamionsofőrje: diplomás pálya helyett választotta a fuvarozást

Idén tizedik alkalommal rendezte meg a NiT Hungary és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az ország egyetlen kamionos közlekedésbiztonsági versenyét, az „5 tengelyen biztos kézzel” elnevezésű megmérettetést.

részletek

A volán mögött minden percben vizsgázunk

Alighanem mindenki emlékszik a napra, amikor sikeres forgalmi vizsgát tett, és élénken fel tudja idézni a legizzasztóbb forgalmi helyzeteket és a hibákat, amiket a vizsgabiztossal a háta mögött vétett. A jogosítvány megszerzése után fellélegzünk, pedig a neheze még csak ezután következik: az utakon minden nap, minden percben vizsgázunk. A Hankook annak járt utána, mi kell ahhoz, hogy kezdő sofőrként az egyre zsúfoltabb hazai utakon sikeresen helyt állhassunk.

részletek

A négy keréké lesz a főszerep - Tudjuk, mit teszel idén nyáron!

Ebben az évben biztosan nagyobb megfontolást igényel majd, hogy hova menjünk nyaralni. A vírushelyzet enyhülésével ugyan megnyílnak a határok, de a járványt kordában tartó rendelkezések egy része még mindig érvényben van vagy gyorsan változik. Az autó kézenfekvő alternatíva, ugyanakkor a megnövekedett autósforgalom és a határátlépés szigorúbb feltételei okozhatnak kellemetlen perceket. Ha kellően előrelátóak vagyunk, mégsem kell lemondani az élményről!

részletek

Tippek autósoknak a biztonságos iskolakezdéshez

Szeptembertől nemcsak az iskolapadok, de az utak is újra megtelnek élettel, a tanulni vágyó ifjúság ugyanis jelentősen felpezsdíti a közlekedést. Ilyenkor minden autós részéről még fontosabbá válik a körültekintő és szabálykövető hozzáállás a balesetek elkerülése érdekében. A Hankook szakértői pedig az autó műszaki állapotának ellenőrzésére is figyelmeztetnek, és azt is elmondják mire figyeljünk az abroncsok esetében.

részletek

A Hankook Tire és a DTM 2023-ig meghosszabbítja az együttműködést

A Hankook Tire folyamatosan fejleszti a globális motorsport-marketingben megszerzett pozícióját, és a következő négy évben is a DTM kizárólagos beszállítója marad. Az abroncsgyártó és a DTM sorozatot szervező ITR megegyezett a partnerségi megállapodás előzetes meghosszabbításáról, amely így egészen 2023-ig él.

részletek

Újragondolt abroncsok a jövő járműveire

Az elektromos járművek aránya Európában ugyan még nem számottevő, az elkövetkező években azonban egyre nagyobb teret nyernek majd az összes autópiacon. A Hankook az elsők között ismerte fel, hogy az e-autóknak speciálisan kifejlesztett abroncsokra van szükségük: abroncsgyártóként jelentős erőforrásokat és kutatási potenciált fordít az elektromos járművekre optimalizált abroncsok fejlesztésére.

részletek

Az autónk is felkészült a síútra?

Az elkövetkező időszakban sokan vágnak neki hosszabb-rövidebb autóutaknak, hogy síléceiket, snowboardjukat felkötve hódíthassák meg a legizgalmasabb, akár több ezer kilométerre lévő magashegyi lejtőket. Tomin István, a Hankook műszaki vevőszolgálatának vezetője néhány hasznos tanáccsal segíti a tudatos járműtulajdonosokat, hogy a havas utakon töltött idő valóban önfeledt és biztonságos lehessen, és se az odaút, se a visszaút ne legyen hosszabb a kelleténél.

részletek

Nem kell a Hankook-gumi az F1-nek, marad a Pirelli

Abu Dhabiban az FIA és a Formula-1 közösen bejelentette, hogy kiválasztották, mely gumiszállító cég fogja ellátni a sorozatot a 2020 és 2023 közötti négyéves periódusban.

részletek

Gumiháború nem, de új gyártó jöhet az F1-be

Kihívót kapott a Pirelli az F1 2020-2023 közé kiírt gumitenderére, ám mielőtt felcsillanna a rajongókban a remény, továbbra sem lesz gumiháború a sorozatban. A Pirelli szakembere elárulta, miért nem.

részletek

Kihívót kapott a Pirelli a 2020 utáni időszakra

Jean Todt, az FIA elnöke Monzában megerősítette, hogy „egynél több” gumigyártó jelentkezett a 2020-tól 2023-ig tartó időszakra kiírt pályázatra – sajtóhírek azt is tudni vélik, ki a másik érdeklődő.

részletek

Hankook: A DTM-ben lehetetlen megjósolni a bokszkiállások időpontját

Ha csak a sorozatban használt Hankook abroncsok szemszögéből vizsgálnánk a kérdést, a DTM már csak emiatt az egyetlen tényező miatt sem számítana olyan kiszámítható sorozatnak, mint a jelenlegi Formula-1. A DTM hungaroringi fordulóján a Hankook sajtóeseményére is ellátogattunk.

részletek

A Hankook bemutatja új négyévszakos Kinergy 4S² abroncsát

Az év 365 napján biztos teljesítmény abroncscsere nélkül – erre fejlesztették ki a Hankook legújabb négyévszakos abroncsgenerációját. Több, mint 20 év tapasztalattal a négyévszakos abroncsok termékkategóriájában, az abroncsgyártó egyike az úttörőknek ezen a területen.

részletek