DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Egyéb

Lamborghini Super Trofeo: Sikeres év

Nagyszerűen zárult a 2023-as Lamborghini Super Trofeo szezon, nem kis mértékben a szériához most csatlakozó Hankook abroncsainak köszönhetően.

A november 18-19. között az olaszországi Vallelungában megrendezett Lamborghini Super Trofeo világbajnoki döntő nagyszerű lezárása volt a szezonnak, melynek csúcspontján összesen 82 Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2 versenyzett a Hankook Ventus Race abroncsokkal.

A több mint 600 lóerős sportautók küzdelmében Amaury Bonduel tökéletes módon fejezte be a szezont: az első versenyen győzelmet aratott, a második futamon pedig a harmadik helyen végzett. A belga BDR Competition by Grupo Prom versenyzője 27 pontot szerzett, így új bajnokként távozott a világdöntőből.

[Photo 1] Lamborghini Grand-Finals



A 2023-as szezon új fejezetet jelentett a Hankook Tire és a Lamborghini Squadra Corse számára: a prémium abroncsgyártó kizárólagos gumipartnerként a Hankook Ventus Race megbízható tapadásával támogatja a három Lamborghini Super Trofeo kontinentális bajnokság versenyzőit. A bajnoki szezon 18 futamból állt, olyan rangos pályákat látogatva meg, mint a belgiumi Circuit de Spa-Francorchamps, a németországi Nürburgring, az amerikai Laguna Seca és a koreai Inje Speedium, mely a Hankook hazai versenye volt.

Ázsiában egy új-zélandi versenyzőpáros, Marco Giltrap és Chris van der Drift dominált: a lehetséges tizenkét győzelemből tizenegyet szereztek, és ezzel bebiztosították a bajnoki címet. Észak-Amerikában is hasonló helyzet alakult ki: a Costa Rica-i Daniel Formal és a kanadai Kyle Marcelli szintén tizenegy győzelmet aratott tizenegy bajnoki futamból, és ezzel szerezték meg a bajnoki címet. Az Európa-bajnokság azonban az utolsó versenyig nyitott maradt: az új-zélandi Brendon Leitch, a német Leipert Motorsport versenyzője a harmadik helyen végzett az utolsó futamon, és így biztosította be a végső győzelmet.

[Photo 2] Lamborghini Grand-Finals

Manfred Sandbichler, a Hankook európai motorsport-igazgatója így értékelte a szezont: „Fantasztikusan zárult a debütáló szezonunk a Lamborghini Super Trofeo hivatalos gumiabroncs-partnereként. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett ebben az izgalmas, rendkívül magas színvonalú versenyzéssel tarkított szezonban, és természetesen gratulálok a győzteseknek. A Hankook Ventus Race és a Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2 jó csapatot alkot. A versenyzők a lehető legjobb tapadási szintre és nagyszerű teljesítményre támaszkodhattak, amikor a pályán végrehajtották a manővereket.”

Az Oregon Team nagy örömmel vette át a Lamborghini Super Trofeo díjátadó ünnepségén a különdíjat: a Hankook Motorsport Instagram-csatornáján egy szavazás keretében a felhasználók leadhatták szavazataikat, és megválaszthatták a Hankook által a legjobb festésnek felajánlott díj győztesét. Az olasz versenycsapat hagyományos rózsaszín, sárga és zöld dizájnja bizonyult a legnépszerűbbnek. A trófeát Sanghoon Lee, a Hankook Tire Europe elnök-vezérigazgatója adta át az olasz Marzio Morettinek, aki idén a német Sebastian Balthasarral közösen két győzelmet aratott a győztes festésben.

[Photo 3] Lamborghini Grand-Finals

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: