DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
Egyéb

Nasr titkolta anyja elől, hogy versenyez

A Sauber pénteken közzétett egy videót youtube csatornáján, amelyből a család szemszögéből járhatjuk végig azt az utat, ahogyan Felipe Nasr-ból F1-es pilóta lett. Voltak turpisságok!

Édesanyja előtt például sokáig titkolták, hogy a kis Felipe versenyez, apjával ugyanis úgy látták a legjobbnak, ha az aggódó édesanya mit sem tud a gyerek veszélyes (legalábbis sokak által annak tartott) hobbijáról.

Az alábbi, családias hangvételű videóban Nasr őszintén színt vall arról, hogy amikor apjával odahaza azt mondták, hogy horgászni mennek, valójában mindig valamilyen régióbeli gokartverseny volt az úti cél, és maga sem tudja, mikor árulták volna el édesanyjának a turpisságot, ha az egyszer nem kérdez rá tőlük kerekperec: „Fiam, versenyezni mentek, ugye?” Kész volt a lebukás, de innentől édesanyja is a tehetséges gyerek egyik legnagyobb szurkolójává vált, és természetesen ő is mindenben segítette fia pályafutását.

Ugyanakkor a videóból az is kiderül, hogy szülei egyáltalán nem könnyítették meg a tehetséges gyermek útját, és nem bántak vele kivételezett módon. Nasr egyetlen egy tanóráról sem hiányozhatott a versenyzésre hivatkozva, így pályafutása elején megtanulta, hogy olykor kevesebb edzéslehetőséggel kell felvennie a versenyt a többi pilóta ellen. 

Az immár befutott F1-es pilóta nemrégiben meglátogatta azt az általános iskolát, ahol ő is tanult, így a videóban azt az érzelmekkel teli fogadtatást is láthatjuk, amelyben hajdani tanítói, valamint a mostani diákok részesítették.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: