DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Egyéb

Genfben új fejezet kezdődött a DS történetében

Az idén 85. alkalommal megrendezendő Genfi Autószalonon első ízben vesz részt a DS önálló márkaként. Fontos pillanat ez, mérföldkő a DS életében : most mutatja be új logóját, új márkaszlogenjét, és az új DS 5-öt.

A fiatal márka első számú célja nem más, mint a francia autógyártás visszahelyezése a prémium kategória világtérképére.

CL 15.025.001_resize



ÚJ MÁRKA, ÚJ LOGÓ, ÚJ SZLOGEN

Csakúgy, mint a történelmi DS 1955-ben, a DS márka is Párizsban született (hivatalosan 2014 júniusában). Az új DS embléma ezért is egészül ki a « DS AUTOMOBILES » felirattal – a francia szó büszkén utal a fiatal márka francia gyökereire, egyben arra is, hogy a DS az autógyártás prémium kategóriáját készül meghódítani.

A Genfi Autószalonon a DS új szlogent is hirdet : SPIRIT OF AVANT-GARDE (az avantgárd szelleme). A szlogen angol nyelvű, hiszen a DS – természetesen – nemzetközi karrierben gondolkodik. Az „avantgárd” mint önmeghatározás is érthető: figyelemfelkeltő stílus, jövőbe mutató technológia, kifinomultság, az apró részletekben rejlő szépség – ez a DS ajánlata, hiperkényelmes és dinamikus autókba „csomagolva”. A SPIRIT OF AVANT-GARDE azokat hívja közös kalandra, akiket szintén megérintett a jövőbe vetett hit, az optimizmus – az avantgárd szelleme.

14BB15 JPG_resize_

AZ ÚJ DS 5 : A DS SAVA-BORSA

A márka megújuló európai zászlóshajója a 2015-ös Genfi Autószalonon tartja világpremierjét. A legizgalmasabb változás az autó orr-része, amely – a többi fejlesztéssel együtt – a márka új, önálló arculatát tükrözi. Az avantgárd stílus, a dinamikus viselkedés, a kifinomultság, a részletgazdagság, a csúcstechnológiás megoldások – ahogyan eddig is – a jövőben is meghatározzák valamennyi DS modell személyiségét.

Minden autómodell meghatározó stíluseleme az orr. Az új DS 5 eleje még karakteresebb, még elegánsabb lett. Az inkább függőlegesen tagolt hűtőrács büszkén viseli a márka emblémáját, amely – a történelmi DS előtti főhajtásként – a DS Wings nevet kapta. A képet vadonatúj DS LED Vision fényszórók teszik teljessé.

14BB17 JPG_resize_

Az új DS 5 belső terében a legújabb generációs érintőképernyő, motorházteteje alatt pedig öt remek motorváltozat valamelyike várja a leendő tulajdonost. A motorok kiemelkedőt nyújtanak a teljesítmény rajongóinak (akár 400 Nm-es nyomatékkal) és a környezetkíméletre koncentrálóknak is (100 g/km alatti CO2-kibocsátású változatokkal).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: