DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
Egyéb

A MotoGP-ben lesz a legdögösebb Safety Car

Ez persze egy szubjektív kijelentés, de annyi mindenesetre biztos, hogy a márciusi Genfi Autószalonon leleplezni szánt új BMW M4 Coupé vagány kinézetével és elképesztő teljestményadataival nehéz versenyezni.

Ha csak a Safety Caron múlna, akkor ezt az autót elnézve kijelenthetnénk, biztonságossá vált a MotoGP! Mint tudjuk, sajnos ez nem ilyen egyszerű, de annyi szent, hogy ezentúl a biztonsági autó biztosan nem fogja sohasem feltartani a mezőnyt, és az orvosi személyzet is villámgyorsan odaér majd a balesetek helyszíneire.



A MotoGP-ben eddig a BMW M3 és a BMW M6 Gran Coupé látta el a biztonsági autó szerepét, hozzájuk csatlakozik most a BMW M GmbH által direkt erre a célra átalakított BMW M4 Coupé. Emellett a biztonsági felügyelők és az orvosi stáb is új járműveket kapnak, a BMW M5, a BMW M550d xDrive Touring és a BMW X5 M formájában. Ezenfelül két Safety Bike is ellát majd hasonló szerepeket, egészen pontosan két BMW S1000 RR. 

A BMW M4 Coupé safety car változata jóval sportosabb belső és külső tulajdonságokkal bír utcai testvérénél, hiszen 431 lóerős teljesítménye mellé 550 Nm forgatónyomaték társul. A teljesítmény növelését a BMW M GmbH szakemberei vízbefecskendezéses megoldással érték el. Az új safety car mindemellett az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás tekintetében is forradalmian jó értékeket produkál, ami előrevetíti, hogy az e modellben alkalmazott technológiák hamarosan a BMW széria modelljeiben is megjelennek majd. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: