DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Turán Frigyes nyerte az első Legendák Tornáját

A raliversenyző a fináléban a háromszoros kamionos Európa-bajnok Kiss Norberttel csapott össze, aki ugyan gyorsabb volt, de egy büntetés miatt mégsem ő nyerte a máriapócsi eseményt.

Hagyományteremtő szándékkal, egy nappal a Ralikrossz-ob szezonnyitóját követően rendezték meg húsvéthétfőn a Legendák Tornáját. Az esemény hasonló a népszerű Bajnokok Tornájához, hiszen itt szinkronpályán mérkőzhettek meg egymással a pilóták. Méghozzá nem is akármilyen pilóták: összesen 18 induló gyűlt össze az első eseményre, köztük több világ- és Európa-bajnok is.

legendak-tornaja-mezony



A versenyzők a selejtező során gokarttal, hibrid Suzuki RX-autóval és drift BMW-vel mérték össze a tudásukat. Az első kör után a gokartban legjobbnak bizonyuló Kiss Norbert vezetett, így ő jutott elsőként a legjobb nyolc közé, ahol már csak a ralikrosszautókkal folytatódtak a küzdelmek.

A top 8-as körben aztán már Turán Frigyes volt a leggyorsabb, s végül a döntőbe is az említett két pilóta jutott be. A fináléban pedig ugyan eredetileg Kiss érte el a jobb időt, bójadöntésért azonban öt másodperces büntetést kapott a háromszoros kamionos Európa-bajnok, így Turán nyerte az első Legendák Tornáját.

turan-frigyes-legendak-tornaja

A bronzfutamban az elődöntőben Kiss által legyőzött Turi Tamás korábbi ralibajnok és a Turán által búcsúztatott Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnok volt érintett, a harmadik helyért zajló csatát végül előbbi húzta be. A legjobb nyolcba egyébként Csomós Miklós, Hadik András, Kancsár Ferenc és Benik Balázs jutott még be – azaz a ralisok voltak túlsúlyban az élmezőnyben. Az indulók között olyan nevek tűntek még fel, mint például Szabó Krisztián, Kiss Pál Tamás vagy Kárai Tamás.

A teljes eredménylista IDE KATTINTVA érhető el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: