DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Gyulay Zsoltot választották meg a MOB elnökének

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatóját, Gyulay Zsoltot választották meg a Magyar Olimpiai Bizottság új elnökének. A szakember 2024-ig töltheti be ezt a tisztséget.

Ahogyan arról néhány napja már beszámoltunk, Gyulay Zsolt is elindult a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztségéért. A Hungaroring vezetője korábban már megerősítette, hogy szeretné betölteni a pozíciót, mely 2021 decemberének végén üresedett meg az előző elnök, Kulcsár Krisztián leváltásával.

Gyulay korábban a Formula.hu számára elárulta, hogy a megválasztásával egy régi vágya válna valóra, hiszen annak idején sportolóként több olimpián is szerepelt, az 1988-as szöuli olimpián pedig két aranyérmet is szerzett kajakosként.

gyulay-zsolt-mti



A döntést a MOB január 29-i közgyűlésén hozták meg, ahol a magyar F1-es pálya vezére mellett a többszörös magyar bajnok vitorlázó és szintén többszörös olimpikon, Hajdu Balázs volt a másik jelölt. A választásra egy titkos szavazás keretein belül került sor, ahol a közgyűlésen megjelent 48 tag, tartózkodás nélkül 34:14 arányban Gyulay Zsoltot választotta meg az új elnöknek.

A sportvezető mandátuma 2022.február 1-el kezdődik meg és a 2024-es tisztújító közgyűlésig tart majd. Hatálybalépésékor rögtön egy nehéz, ugyanakkor nemes feladatot kap majd, miután február 4-én kezdődik a téli olimpia Pekingben, hazánk sportolóinak pedig már a helyszínen szurkolhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: