DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 23. vasárnap
Egyéb

Ismét remek hétvégét zárt a H-MOTO Team

A hétvégén a Pannónia –ringre költözött az Alpok-Adria mezőnye. A pálya specialistája, Győrfi Alen a legjobbak között zárta a versenyt két dobogós helyezésének köszönhetően. A fiatal Kovács Bálint is remekelt, hiszen harmadikként ért célba a versenyen. Csányi Gergő pedig jelenleg a második helyen áll az IMRC-CUP –ban.

Az Alpok-Adria második versenynapja esősen indult, így az időmérő edzésen vizes felületekkel is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek. Alen a negyedik rajtkockából indult, ám jól elkapta a rajtot, így mindössze két másodpercre volt lemaradva az élen motorozó versenyzőtől.  Az izgalmas futam vége előtt két perccel Alen az élre tört, és attól kezdve már senki nem állíthatta meg.  A szombati harmadik helyezés után, Alen vasárnap beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és győzelemmel koronázta meg a hétvégét. 

Clip_



„A vasárnap hajnal sajnos esővel kezdődött, és az első edzés félig vizes félig száraz körülmények között zajlott le, amit ugyan megnyertem, de nem sikerült javítanom az időeredményemen, így onnan rajtoltam, ahol szombaton is, tehát a negyedik helyről. A rajtot most jobban elkaptam, de így is 2 másodpercre voltam lemaradva az elsőhöz képest, a verseny felére sikerült ledolgoznom a hátranyomat.  Mikor azonban mögé értem, vétettem egy hibát, majdnem elestem, így visszaestem a 3. helyre, és elölről kellett kezdenem. Gyorsan előztem egyet, és újból nekileselkedtem az első helynek. A verseny vége előtt 2 körrel sikerült utolérnem az előttem lévő versenyzőt, az utolsó körben meg is előztem, és a végéig sikerült is megtartani a pozíciómat. Nagyon nehéz verseny volt, mivel kétszer kellett felzárkóznom, és a derekam is fájt már, de sikerült. Köszönöm mindenkinek, aki itt volt és segített. A szerelőmnek pedig az ígért szülinapi ajándékot végre adathattam a dobogó legtetején elhangzó himnusszal.” – mesélte a fiatal motorversenyző.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: