DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Egyéb

Kiss Norbi: Újabb győzelmek és 69 pontos előny

A csehországi Mostban is gyarapította idei elsőségei számát a Révész Racing kamionversenyzője, aki így tovább növelte előnyét az Eb-összetettben.

A nyári szünet után folytatódott a kamion Európa-bajnokság, a hétvégén a csehországi Most volt a helyszín. A Révész Racing ötszörös Európa-bajnoka, Kiss Norbert pedig ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével induló magyar pilóta megszerezte az első rajthelyet, és bár a szombati első futamban a start izgalmas volt a mögötte lévő Kursim-Lenz ütközés miatt, de végül előbbi lelassította kamionját a kavicságyban, mielőtt mást is eltalált volna, így Kiss Norbert biztosan haladt az élen. Hahn üldözte, de megelőzi nem tudta, így a magyar pilóta megszerezte idei 14. győzelmét, és tovább növelte előnyét összetettben. Hahn második, Lenz harmadik lett.

kiss-norbert-most-2



- Az időmérő szoros volt, csak egy tized másodperccel voltam gyorsabb, és újdonság volt a rajtnál, hogy az eddigi 50 és 70 km/óra helyett 70 és 90 km/órás sebesség között kellett rajtolnunk. Ez egy picit mindenkinek furcsa volt. A rajt jól sikerült, bár mögöttem volt ütközés az első kanyar féktávjánál. Félő volt, hogy Kursim pont elém esik vissza, de szerencsére nem jött nekem. Ettől kezdve folyamatosan növeltem az előnyömet, és igyekeztem a saját tempómban menni, és végül sikerült megszerezni a futamgyőzelmet, és az ezzel járó újabb 20 pontot – mondta a leintés után Kiss Norbert.

A MOL által is támogatott címvédő a fordított rajtrácsos második versenyen a 8. helyről rajtolhatott. Már a start után sikerült több pozíciót is javítani, és a második körben már az 5. helyen haladt a Révész Racing pilótája. Lenz sokáig tartotta magát, de végül sikerült kifékezni, majd Halm mellett is elment Kiss Norbert, és feljött a 3. helyre. Végül itt intette le a kockás zászló, Albacete és Hahn mögött.

kiss-norbert-most-1

Vasárnap is folytatódott Kiss menetelése: az időmérőn idén már 10. alkalommal szerezte meg az első rajthelyet – tízből! A vasárnapi első futam rajtja remekül sikerült a címvédő számára, mögötte Jochen Hahn haladt a második helyen, és csata ezúttal is a harmadik pozícióért volt Lenz és Albacete között. Kiss Norbert és Hahn meglépett a többiektől, féltávnál 7 másodperc volt az előnyük, de a német rivális nem akart leszakadni, tartotta a tempót a magyar versenyzővel. Közben a meleg miatt a gumikat is óvni kellett, de sikerült megtartani az első helyet, így Kiss Norbert megnyerte a nap első futamát, és újabb 20 pontot szerzett. A második Hahn, a harmadik Lenz lett.

- Végig koncentrálni kellett, és nehéz verseny volt, mert vigyáznom kellett arra, hogy Jochen Hahn ne kerüljön lőtávolságba. Ezért a határon kellett autózni, mert tudtam, hogy nem szabad neki lehetőséget adni. De remek munkát végzett a csapat, jó tempót diktáltunk, és örülök az újabb győzelemnek – mondta a leintés után Kiss Norbert.

A nap második futamán, a fordított rajtrácsos versenyen jól sikerült a magyar pilóta rajtja, több pozíciót is javított, és féltávnál már a harmadik helyen haladt. Jochen Hahn volt előtte, aki egy ideig tartotta magát, de a végén sikerült őt is megelőzni, így a második helyen intette le a kockás zászló Kiss Norbertet Rodrigues mögött. A szombati két dobogós hely után tehát a regnáló bajnok vasárnap is kétszer végzett a pódiumon, ezzel pedig előnye 69 pont Hahn előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: