DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 28. péntek
Egyéb

Újabb három győzelem Zolderben Kiss Norbertnek

Zsinórban tizenegy győzelemig jutott a szezon elején a címvédő magyar a Kamion-Eb-n, de az utolsó belga futamon is dobogóra állhatott.

Misano és a Slovakia Ring után Zolderben folytatódott a 2024-es kamion Európa-bajnokság, a Révész Racing pilótája, Kiss Norbert pedig Belgiumot is meghódította. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar Európa-bajnok az időmérőn ismét a leggyorsabb volt szombaton, idén mindig az első starthelyről indulhatott.

A versenyen Albacete szorongatta a rajtnál, de a címvédő visszaverte a támadást, és megőrizte első helyét. Ettől kezdve a MOL által is támogatott versenyző folyamatosan növelte előnyét, és rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte Albacete a második, Jochen Hahn a harmadik helyen ért célba.

kiss-norbert-zolder-1



- Gyorsak voltunk az első pillanattól kezdve, már tegnap az esős szabadedzésen, és ma a száraz pályán rendezett időmérőn is. A futamon a rajt jól sikerült, eljöttem elsőként, és az első kanyar után sikerült megtartani a pozíciómat, majd fokozatosan elhúzni a többiektől. Újabb fontos győzelmet arattunk – mondta Kiss Norbert a leintés után.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indulhatott a Révész Racing pilótája. Két kör alatt négy pozíciót javított, Halm előzésénél Norbinak át kellett vágni az első sikánt, később pedig 5 másodperc büntetést kapott a manőverért. Kursimot is kifékezte, miközben az élen Lukas Hahn haladt, Faas pedig üldözte. A harmadik körben Faas hibázott, így őt is megelőzte a magyar versenyző, majd a másik német mellett is elment, így az élre állt. A büntetés miatt komoly tempót diktált, melyet senki nem tudott tartani, és Kiss Norbert 10 másodperc előnnyel győzött Jochen Hahn előtt, ami azt jelentette, hogy az idei 10 futamból 10-et nyert meg!

- Nagyon erősek vagyunk, ezt most is bizonyítottuk. A többiek többször is hibáztak előttem, ez megkönnyítette helyenként az előzést, de nagyon jó volt az autó, és örülök, hogy a 10. futamot is megnyertük idén – mondta Kiss Norbert.

kiss-norbert-zolder-2

A szombati két futam után vasárnap is a leggyorsabb volt a címvédő magyar az időmérőn, így ismét a pole-ból rajtolhatott. A start után az első kanyart követően az élre állt Kiss Norbert, Sascha Lenz és Jochen Hahn követte. Féltávnál már közel 4 másodperc volt a címvédő előnye, miközben az üldözők közül a két német pilóta helyet cserélt. A leintésig nem is változott a sorrend, a Révész Racing versenyzője az idei 11. futamot is megnyerte. 

- Jól sikerült eddig a mai nap is. Újra megszereztük az első rajthelyet, de ezúttal Sascha Lenz startolhatott mellőlem, aki a jó rajtolók közé tartozik. Így kockáztatnom kellett az első kanyarnál, igyekeztem mélyet fékezni, mert volt egy kis előnye, de végül elől tudtam maradni. Attól kezdve pedig az volt a feladat, hogy növeljem az előnyt, ami sikerült – mondta Kiss Norbert a leintés után.

kiss-norbert-zolder-3

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indulhatott a magyar pilóta, és azonnal három helyet javított. A negyedik körben Kursimot előzte, aki hátulról nekiment, ami jobb hátsó külső gumidefektet okozott Balun, az ütközést kihasználva pedig Albacete mindkettejük elé került. Két körrel később sikerült a spanyolt visszaelőzni, de közben az élen haladó Jochen Hahn 5 másodperc előnyt szerzett, kihasználva a mögötte zajló csatát. A magyar versenyző autója a defekt miatt nem volt tökéletes, Albacete visszaelőzte, majd a 7. körben több ütközés is történt a mezőnyben. Kiss Norbert megint bebújt a spanyol mellé, és már a 3. helyen haladt Lukas Hahn mögött. Végül őt nem sikerült megelőzni, így Jochen Hahn és Lukas Hahn mögött harmadikként intette le a kockás zászló.

- Kemény verseny volt, próbáltam végig harcolni, egy-egy szituáció úgy érzem túlzottan is kockázatos volt ellenfeleim részéről. Sajnos az defekt után tempót veszítettem, és nem sikerült visszajönni. De fontos pontokat szereztünk, és ismét dobogóra állhattunk – értékelt a leintés után Kiss Norbert. 

Kiss Norbert Zolderben mind a négy futam után dobogóra állhatott tehát, háromszor nyert, egyszer pedig harmadik lett, amivel összetettben tovább növelte az előnyét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: