DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

„Nehéz ezzel a névvel érvényesülni” – Nicolas Hamilton

A hétszeres Formula-1-es világbajnok öccsének lenni nem egyszerű dolog, ha az ember az autóversenyzés világában szeretne érvényesülni.

Holtversenyben a legtöbb F1-es világbajnoki cím, a legtöbb futamgyőzelem, a legtöbb pole-pozíció, a legtöbb dobogó. Csak néhány rekord azok közül, melyek Lewis Hamilton neve mellé fűződnek. Ha az embernek a testvére ilyen címekkel büszkélkedhet, akkor bizony nehéz lehet érvényesülni az autósport világában.

Erről beszélt a Motorsportnak Nicolas Hamilton, a Mercedes F1-es pilótájának öccse, aki jelenleg a Brit Túraautó-bajnokságban versenyez. A 31 esztendős Nicolasról tudni kell, hogy cerebrális parézisben szenved, ami a járását nehezíti meg, emellett nyomja tövig a gázt a BTCC-ben.

„Lewis egy pennyt sem fizetett”

Eddigi legjobb eredményét áprilisban érte el Doningtonban, ahol a második futamon a hatodik helyen ért célba, az azóta pedig már véget ért idei szezont az összesen 31 indulóból a 24. pozícióban zárta. Arról beszélt Hamilton, hogy milyen hátrányai vannak, ha az ember bátyja Lewis Hamilton.



„Bár sokan nem hiszik el nekem, de Lewis egyetlen pennyt sem fektetett az én karrierembe. Sokszor látom a közösségi médiában, hogy mások azzal szurkálódnak, hogy csakis miatta lehetek itt” – kezdte a 31 éves versenyző.

„Szerintem nem ezt érdemlem, emiatt is örültem az áprilisi eredményemnek, amivel csendre inthettem a kétkedőket. Sok ideje versenyzem már, és néha elvesztettem a hitemet, mikor hibáztam, de örülök, hogy végre eljött az a nap is.”

Testvére miatt versenyez, de más értelemben

Nicolas persze azt elismerte, hogy testvérének mégiscsak elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy ma ő is versenyez, de ennek nem pénzügyi oka van.

„Miatta vagyok ilyen erős és ő az oka annak, hogy ma nem kerekesszékben ülök, így én vagyok a legnagyobb rajongója. Lewis és az apám óriási támasz számomra, de elég nehéz ezzel a névvel érvényesülni a motorsportban” – tette hozzá Lewis Hamilton öccse.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: