DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Kiss Norbi: Pole után két győzelem szombaton

Megállíthatatlan volt a négyszeres Európa-bajnok a szlovákiai forduló első napján: az időmérőt és mindkét futamot behúzta, s vezet összetettben.

A hétvégén Szlovákiában folytatódik a 2023-as kamion Európa-bajnokság. A Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert remekül kezdett, a helyszínen lévő magyar szurkolók nagy örömére!

Óriási csata volt az időmérőn az első rajtkockáért, négyen is fél másodpercen belül voltak, de végül a magyar pilóta 2:42:563-as idővel megszerezte a pole-t Jochen Hahn előtt. A második sorból Albacete és Lenz indulhatott az első futamon. A start előtt azonban leszakadt az ég.

hírlevél1



„Már kint álltunk a rajtrácson, amikor jelezték, hogy jön a vihar. Az edzések száraz körülmények között zajlottak, és bár legutóbb is sikerült győzni esőben, nagyon óvatosnak kell lenni, könnyű hibázni, a nedves aszfalton sokkal nagyobb a kockázat. Vannak vízátfolyások, és nálunk nincs külön esőgumi, így könnyen megúszhat az autó. Remélem, javulnak a körülmények a rajtig” – mondta Kiss Norbert a start előtt.

Több mint negyven perc csúszással indult el a mezőny, vizes pályán, sárga zászló mellett. A második körben aztán megérkezett a zöld jelzés, és Norbi azonnal meglépett riválisaitól. Mögötte többen is hibáztak, Kursim és Faas is megcsúszott, és elhagyta a pályát. Hahn is rontott, és a negyedik helyig esett vissza, így a magyar versenyző 7 másodperccel vezetett Albacete előtt, akit Lenz üldözött. A folytatásban folyamatosan nőtt a távolság, a HUMDA által is támogatott magyar pilóta megduplázta előnyét, csata a harmadik helyért folyt Lenz és Hahn között. Végül Kiss Norbert nagy különbséggel nyert Albacete és Lenz előtt.

hírlevél2

„Elég jó futamunk volt, minden remekül működött. Láttam az első körben, hogy Jochen nem tudja tartani velem a lépést, így sikerült előnyt szereznem. Köszönet a csapatnak, mert nagyon jól működtek a beállítások. Ez volt az első esős futam Szlovákiában, óvatosan kellett vezetni a vízátfolyások miatt, egyszer picit el is fékeztem magam. Nehéz futamra számítok a nap második versenyén, addigra felszáradhat a pálya, így más körülmények várnak ránk” – értékelt a futam után Kiss Norbert.

A nap második versenyén, a fordított rajtrácsos futamon a 8. helyről indulhatott a Révész Racing négyszeres Európa-bajnoka.  Bár a pálya felszáradt, hatalmas felhők közeledtek. A rajt után az élen nagy csata volt, Kiss Norbert pedig remekül indult, majd Halm és Lenz mellett is elment, így már az 5. helyen haladt. Albacete volt előtte, aki Andersont követte. A harmadik körben Hahn állt az élre, Norbi pedig feljött a negyedik helyre, miközben eleredt az eső. Féltávnál Andersont is megelőzte a magyar versenyző, majd két körrel a vége előtt Kursimot is kifékezte, így már a második helyen haladt. Egyre jobban esett, de Norbi megpróbálta még utolérni az élen álló Hahnt. Ez sikerült, bebújt a német mellé, és megelőzte! A legjobbkor, mert az utolsó körre az eső miatt végig sárga zászló volt érvényben, és le kellett lassítani. Kiss Norbert remek versenyzéssel a 8. helyről indulva megnyerte a második futamot is, így szombaton az időmérő után a versenyeken is a leggyorsabb volt, és vezet összetettben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: