DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. szeptember 21. csütörtök
Egyéb

Berta Benjamin kimaxolta a Red Bull Ring-i versenyhétvégét

A SOLUTION Racing pilótájának dominanciája már a szombati időmérő edzésen megmutatkozott, majd a pole-ból indulva mindkét futamot rajt-cél győzelemmel megnyerte. Akárcsak Imolában…

A Zinox F2000 Formula Trophy és a Drexler Formel Cup ezúttal a sógorokhoz, a Red Bull Ringre látogatott. Pénteken két szabadedzéssel indult a hétvége. Az első etap végére a második leggyorsabb idő mellett volt olvasható a neve, míg a második nekifutáson negyedikként végzett. Ez szép eredmény, tekintve, hogy ismét népes mezőny gyűlt össze. Így sárga és piros zászlós fázisokból sem volt hiány. A szombati időmérő edzést szinte az első perctől kezdve uralta, végül a mezőnyből egyedüliként futott 1:26 alatti köridőt. Tehát mindkét vasárnapi futamnak a pole-ból vághatott neki.

Berta-Benjamin-Red-Bull-Ring-5Az első versenyen egy jó rajttal sikerült megtartania vezető helyét a mellőle induló frissebb technikával szemben is. Onnantól kezdve pedig még a két biztonsági autós fázis sem zökkentette ki a magyar tehetséget. Végül tetemes fölénnyel intette le a kockás zászló. A 25 perc +1 körös sprint futam után Mugellóhoz és Imolához hasonlóan a Red Bull Ring paddockja is a magyar himnusztól zengett!

A második futamon egy kevésbé erős rajt ellenére is bebiztosította vezető helyét. Már az első kanyarokban elkezdte kiépíteni előnyét, ami hamar el is illant, mivel a hármas kanyarban az élbolyban ketten összeértek, egyikük pedig fejtetőre állt. – A pilótának nem esett baja. – Természetesen ezután pályára is gurult a biztonsági autó. A mentést követően Berta Benjamin remekül indította újra a mezőnyt, a többiek a közelébe sem tudtak érni a következő biztonsági autós fázisig. A hátralévő időben is látszott dominanciája, mivel csaknem három másodperces előnnyel ért célba a közel 30 autót felvonultató mezőnyben.

Berta-Benjamin-Red-Bull-Ring-2

Ez azt jelenti, hogy a nívós és népes Zinox F2000 Formula Trophy idei 6 futamából 5-öt megnyert a SOLUTION Racing pilótája!

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy az imolai dupla győzelmet sikerült megismételnem a Red Bull Ringen. Az időmérőt már az első perctől vezettem, végül egy szinte tökéletes köridővel sikerült az élen zárni. Elképesztő érzés, hogy mindkét vasárnapi futamot sikerült rajt-cél győzelemmel abszolválni… Ezúton szeretném megköszönni az egész csapat belefektetett energiáját, akik ismét remek munkát végeztek. Továbbá a szerelőgárdának és a mérnökömnek Christopher Höhernek is köszönettel tartozom” – osztotta meg gondolatait Berta Benjamin.

A SOLUTION Racing és Berta Benjamin következő bevetése Vallelungában lesz június 9-11 között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: