DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Tragikus közúti balesetet szenvedett a mexikói NASCAR-os testvérpár

A 17 éves Federico Gutierrez elhunyt, bátyja, Max Gutierrez megsérült a Mexikóban történt balesetben. Mindketten versenyeztek hazájuk mellett az USA-ban is.

A tragédia Valle de Bravo közelében történt, a Gutierrez testvérpár egy Porsche Boxsterben utazott, mikor egy Ford Explorerrel ütköztek össze – írja a Motorsport.com. A volán mögött ülő Federico a helyszínen életét veszítette, a 20 éves Maxot mentőhelikopterrel szállították kórházba Mexikóvárosba. Sérülései nem ismertek, de várhatóan már hétfőn kiengedik.



A Fordot egy 80 éves férfi vezette, aki 65 éves feleségével utazott: egyiküket szintén helikopterrel juttatták kórházba, míg a jármű egy másik utasát mentőautóval vitték el.

A Fico becenevű Federico Gutierrez futamgyőzelmet szerzett 2021-ben a Truck Mexico Seriesben, valamint tavaly szerepelt a Mexico Challange Series bajnokságban, és az USA-ban is indult a Late Model kategóriában. Max Gutierrez a Truck Mexico sorozat 2018-as és a Challenge széria 2020-as bajnoka, aki az Egyesült Államokban többször indult már NASCAR Truck és ARCA versenyeken.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: