DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Kiss Norbert tovább szárnyal: győzelem és második hely

A Slovakia Ringen folytatódik a Kamion-Európa-bajnoki sorozat a harmadik versenyhétvégével, amelynek szombati napja ismét a címvédő magyar versenyzőről szólt.

A Révész Racing pilótája, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert listavezetőként érkezett, és már a szabadedzések során nagyon gyors volt, majd az időmérőt több mint egy másodperces előnnyel nyerte meg Sascha Lenz előtt. 

„Nagyon jól működött az autó, de a különbség engem is meglepett. Nagyon gumigyilkos a pálya, egy lehetőséged van, hogy jó kört fuss, ha azt elrontod, nincs esélyed. Nekem sikerült betalálni az első körömben, így nem is próbálkoztam többel, legalább maradt gumi a versenyre is” – mondta elégedetten Kiss Norbert az időmérő után.

kiss-skring-szombat-2



Az első versenyen Lenz szorongatta az első egyenes végéig, de a magyar pilóta az élre állt, és végül magabiztosan nyerte is a futamot Lenz és Hahn előtt. A riválisai a leintés után Kiss Norbert autójának a gumiját nézték, mennyi maradt belőle a fordított rajtrácsos versenyre. Nos kiderült, maradt bőven…

A nap második futamának a nyolcadik helyről vághatott neki a Révész Racing pilótája, és fantasztikus előzéssel Lenz majd Hahn elé került. Az élen Jamie Anderson haladt, miközben Norbi mintha más kategóriában versenyezne, úgy haladt el a többiek mellett. Remek manővert mutatott be Stephanie Halm mellett, és már a harmadik pozícióban haladt. Közben Antonio Albacete támadta az élen haladó Anderson, de megkapta a nyakára a magyar versenyzőt, és a spanyol ugyan hősiesen védekezett, Kiss Norbert őt is megelőzte. Arra viszont már nem maradt ideje Norbinak, hogy Anderson elé kerüljön, nagy hajrával ugyan utolérte, de 0.19 századdal lemaradva másodikként intette le a kockás zászló. A harmadik helyen Albacete végzett.

kiss-skring-szombat-1

„Későn értem már csak oda Jamie Anderson mögé, de a bajnokságban közvetlen riválisnak számító Hahnt és Lenzt sikerült megelőznöm a rajt után. Ez volt a legfontosabb, majd igyekeztem a többiek elé kerülni. Nagyon sokat dolgozott a csapat az autón, hogy ilyen versenyképes legyen, tartoztam nekik még egy dobogós hellyel, ez is motivált” – értékelt a második futam után Kiss Norbert. 

A HUMDA által is támogatott magyar versenyző tovább növelte összetettben az előnyét. Vasárnap ismét két versenyt rendeznek a Slovakia Ringen. Az ETRC Youtube csatornája ezeket a futamokat is élőben közvetíti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: