DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

ROC: Vettel és Schumacher újra csapattársak lesznek

Sebastian Vettel és Mick Schumacher csapattársakként csatlakoznak a jövő évi Bajnokok Tornájához, hogy együtt képviseljék Németországot. Úgy vélik, remek móka lesz, és mindketten alig várják a közös időtöltést.

Sebastian Vettel korábban Mick Schumacher édesapjával versenyzett a ROC-on, a duó pedig hatszor meg is nyerte a Nemzetek Kupáját. A négyszeres világbajnok két évvel ezelőtt a fiatalabb Schumacherrel is rajthoz állt már a mexikói versenyen, ahol második helyen végeztek a svédek előtt. Jövőre újra együtt képviselhetik Németországot a februári eseményen, amelyet először Svédországban, a befagyott Balti-tengeren, Pite Havsbadban rendeznek meg.

A 2022-es Bajnokok Tornája elmozdulást jelent a hagyományos formátumtól, hiszen a versenyzőknek ezúttal hóban és jégben kell próbára tenni tudásukat. Sebastian Vettel szerint ez újfajta kihívás lesz számukra, de már alig várja, hogy Schumacherrel együtt versenyezzen. „Biztosan nagy kihívás lesz télen Skandináviába utazni, de szerintem így is remek móka lesz. Ez a fő oka, amiért részt szeretnék venni ezen. A legtöbb emlékem a pályán való és pályán kívüli szórakozásról szól, amin korábban Michael-lel osztoztam” – nyilatkozta Vettel a RacingNews365-nek.



Mint mondta, nagyszerű érzés, hogy megoszthatja Mick Schumacherrel a pályát, az autót és a csapatot. „Nagyon különleges ez számomra. Igaz, rendkívül szomorú és szégyen, hogy Michael nem lehet ott, hogy nézzen minket. Örömmel mondtam volna neki, hogy ideje hátrébb lépni és hagyni, hogy Mick vegye át az irányítást! De ezt leszámítva, nagyon várom, hogy együtt tölthessem vele az időt a német csapatban, és remélem, hogy ezúttal nem a második helyen végzünk, hanem nyerünk!”

Mick Schumacher egyetért Vettel álláspontjával. Mint mondta, a fő cél a kellemes, közös időtöltés lesz, ám továbbra is reménykedik az első helyben. „Két éve nagyon közel kerültünk a győzelemhez Mexikóban, szóval itt az ideje, hogy megnyerjük!” – vélekedett az ifjú német. „Ahogy Seb mondta, ez főként a szórakozásról, a kikapcsolódásról, a jó kis autókról szól, és a holtszezonról, bizonyos értelemben. Utóbbinál az a fontos, hogy mindig azt tegyük, amit szeretünk, ez pedig nem más, mint a versenyzés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: