Steward
Bognár Viktor
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 7. péntek
Egyéb

Elhunyt a „Nürburgring királynője”, Sabine Schmitz

51 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Sabine Schmitz, aki elsősorban a Nordschleifén szerzett tapasztalata révén vált ismertté: kétszer a nürburgringi 24 órást is megnyerte.

„A Nürburgring elveszítette a leghíresebb női versenyzőjét. Sabine Schmitz túlságosan is korán ment el egy hosszantartó betegség után. Hiányozni fog nekünk ő és a vidám természetese. Nyugodj békében, Sabine!”

sabine-schmitz-nurburgring-1Ezzel a közleménnyel tudatta a legendás pálya, hogy elhunyt Sabine Schmitz, akit nemes egyszerűséggel csak a „Nürburgring királynőjének” szoktak nevezni. És rá is szolgált erre, hiszen nála jobban aligha ismerte bárki is a Nordschleifét, ahol elsősorban azzal tett szert ismertségre, hogy hosszú éveken át „taxiztatott” érdeklődő rajongókat a 20 kilométernél is hosszabb aszfaltcsíkon.

Persze az eredményei is önmagukért beszélnek, hiszen a német versenyző kétszer is megnyerte a legendás nürburgringi 24 órást: 1996-ban és 1997-ben diadalmaskodott BMW-vel, de ezen felül volt harmadik is 2008-ban egy Porschével. A WTCC nürburgringi fordulóin is többször feltűnt és pontot szerzett a számára ismeretlen túraautókkal. A névjegyét pedig nemcsak a pályán, hanem azon kívül, a Top Gear televíziós műsorban való szereplésével is letette.

Schmitz tavaly nyáron egy Facebook-posztban jelentette be, hogy már 2017 vége óta rákban szenved, s bár eleinte a kezelések révén javult az állapota, a koronavírus-járvány alatt ismét rosszabbodni kezdett. Mindössze 51 évet élt. Nyugodjék békében!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?