DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Pontszerzéssel távozott Tóth László a Formula Renault Eurocup barcelonai hétvégéjéről

Számos tényező nehezítette Tóth Lászlónak, és a Bhaitech Racingnek a dolgát a Formula Renault Európa-kupa legutóbbi, barcelonai versenyhétvégéjén, végül azonban a szerencse egy kicsit a magyar pilóta és csapata mellé állt, így a 20 éves versenyző sem távozott üres kézzel a Circuit de Catalunya aszfaltcsíkjáról.

A versenysorozat jubileumi, 50. idényének hatodik fordulója már csütörtökön elkezdődött, a teljes mezőnynek lehetősége volt néhány órát tesztelni a hivatalos program pénteki kezdete előtt.

BCN_FR_SR-5826_resize



A hétvége első napján aztán a szabadedzésekkel folytatódott a program, a gyakorlásokon pedig a körülményekhez képest jó beállításokat sikerült találnia a Bhaitechnek, amely azonban mindhárom versenyautója esetében küzdött a gumikezelés problémájával.

Szombaton a délelőtti időmérő edzést javarészt vizes aszfalton, esőben rendezték, bár a pálya kisebbik részén már kezdett felszáradni a nedvesség. Tóth László versenyautóját a felszáradó aszfaltnak megfelelően állították be, ez azonban utólag nem bizonyult jó döntésnek, mert a vizes részeken a magyar versenyző így nem tudott megfelelő tempót autózni. Tóth végül 17. lett a kvalifikáción, a délutáni futamon pedig egy pozíciót tudott javítani, így a 16. helyen intették le.

Vasárnap már teljesen száraz, napos, és valamivel melegebb időben rendezték meg mind az időmérő edzést, mind pedig a versenyt. A kvalifikáció a Bhaitech számára ismét nem sikerült túl jól, a gumikkal és a beállításokkal is küszködött a csapat, a három versenyautó pedig a rajtrács hátsó sorait foglalhatta el. A futam aztán szerencsésebben alakult az olasz istálló számára, igaz, egyik pilótájuk, Nicola Marinangeli nem tudott célba érni.

BCN_FR_SR-6811_resize

A számos ütközéssel és balesettel járó versenyen Tóth László és csapattársa, Lorenzo Colombo is végig ügyelt az autóra, és bár a 11-12. helyen értek célba, később két riválisukat is fejenként 5 másodperces időbüntetéssel sújtotta a versenybíróság, mert vétkesnek találta őket egy-egy ütközésben. Tóth így utólag megörökölte a 10., pontszerző helyet, Colombo pedig kilencedik lett.

Barcelonában az összetett pontversenyben is élen álló francia Victor Martins tarolt, mindkét időmérőt és mindkét futamot megnyerte, sőt a két leggyorsabb kör is az ő nevéhez fűződött.

Az összetettben négy fordulóval, azaz nyolc futammal a zárás előtt Martins vezet, mögötte a brazil Caio Collet a második, a spanyol David Vidales pedig a harmadik. Tóth László nyolc ponttal a 16. helyen áll.

A Formula Renault Európa-kupa két hét múlva Belgiumban, a legendás Spa-Francorchamps-ban folytatódik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: