DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Elmaradt a pontszerzés lehetősége Tóth László számára a Nürburgringen

Több mint egy hónap nyári szünet után az elmúlt hétvégén a németországi Nürburgringen folytatódott a Formula Renault Európa-kupa 50. jubileumi idénye, a mezőnyben Tóth Lászlóval.

A Bhaitech Racing 20 éves magyar versenyzője abban a reményben utazott el a legendás pályára, hogy a legutóbbi, Imolában rendezett hétvégén átélt sikertelenség után ezúttal lesz lehetősége a pontszerzésért harcolni.

3_resize



A mezőny csütörtökön négyszer is a pályára gurulhatott hivatalos, a versenyhétvégét megelőző tesztelés keretein belül. A Bhaitech ismét három versenyautóval képviseltette magát, a rutinos Lorenzo Colombo mellett azonban ezúttal a motorbaleset miatt hosszabb kihagyásra kényszerülő Nicola Marinangeli autóját a W Seriesből ismert Vicky Piria vette át.    „A délelőtti időszakban elsősorban az volt a feladatunk, hogy tanuljuk a pályát, délután viszont kénytelenek voltunk módosítani az előzetes terveinken, mert leesett az eső, így nem tudtunk száraz pályán gyakorolni„ – számolt be a csütörtöki napról Tóth László.

A magyar versenyző úgy vélte, pénteken, a szabadedzéseken sikerült fejlődniük a köridők tekintetében, különösen a legutóbbi versenyhétvégéhez képest.

„A délutáni időmérőn összerakhattam volna jobban a köröket, sajnos ez nem sikerült, viszont a szombat délelőtti kvalifikáción már közel voltam a 10. rajthelyhez, de az utolsó gyors körömben hibáztam, miközben a többiek javítani tudtak” – értékelte az időmérő edzéseket Tóth László, aki az első futamon a 15., a másodikon pedig a 16. helyről vághatott neki a 30 perc+1 körös viadalnak.

2_resize

A szombat délután rendezett első versenyen Tóth jól rajtolt, három riválisát is meg tudta támadni, de az első körben a küzdelem hevében kétszer is leszorították a pályáról, így a mezőny végére csúszott vissza, és onnan próbált feljönni. Röviddel a leintés előtt utolérte az előtte haladókat, de elkövetett egy hibát, amely miatt már nem volt lehetősége előzni, és 16. lett.

„Vasárnap kevéssel a rajt után eltört az első szárnyam, ami jelentős alulkormányozottságot okozott, emiatt körönként fél másodpercet veszítettem a többiekkel szemben” – mondta Tóth László, aki a hétvége második versenyén a 14. pozícióban ért célba.

„Összességében úgy gondolom, hogy sikerült előre lépnünk ezen a hétvégén, ami ebből a szempontból pozitívan alakult, eredmények tekintetében pedig lehetett volna sokkal jobb is, ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk” – foglalta össze a történteket a magyar pilóta.

1_resize_1

A Nürburgringen mindkét versenyt a francia Victor Martins nyerte, aki így az összetettben is vezet, Tóth László a monzai idénynyitón gyűjtött hat pontjával a 15. A Bhaitech másik két versenyzője közül Lorenzo Colombo egy második és egy ötödik hellyel gazdagodott Németországban, míg Vicky Piria mindkét futamon utolsó lett.

A Formula Renault Európa-kupa 2020-as idénye a hétvégén Franciaországban, a Forma-1-ből is ismert Magny-Cours aszfaltcsíkján folytatódik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: