Steward
Vaszilykó Péter
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 27. vasárnap
Egyéb

Magyar résztvevővel indul az Aston Martin Racing Driver Academy 2020-as évadja

A nemzetközi motorsportok globális visszatérésével kezdetét veszi az Aston Martin Racing Driver Academy 2020-as évadja is, amelyben a brit luxus sportautó-gyártó folytatja a hosszú távú GT versenyzés következő generációs sztárjainak keresését.

A kezdeményezés gyorsítósávot biztosít a tehetségek számára az Aston Martin Racing virágzó ügyfélcsapat-hálózatába, és már 2019-ben nagy sikernek örvendett. Idén ismét 13 jelölt versenyez az AMR Driver Academy keretében, akik világszerte különböző bajnokságokból érkeztek. A neves gyártó versenytárs nélküli tanulási és fejlesztési platformjaként a kezdeményezést finomhangolták és ismét továbbfejlesztették, így még hatékonyabb tréninget biztosít a fiatal tehetségek számára. Emellett számos intézkedést végeznek, amely segíti a koronavírus járvány terjedésének megakadályozását.

heflerAz AMR Young Driver Academy olyan 17 és 25 éves pilóták számára kínál lehetőséget, akik elismert bajnokságok Vantage GT3 és GT4 versenyprogramjában terveznek részt venni. A tét meglehetősen nagy: a legsikeresebb pályázó pénzügyi támogatást kap a 2021-es versenyprogramjához, emellett szimulátor-használatot, rendszeres edzést, valamint egy TAG Heuer AMR karórát biztosít a gyártó.

Épp úgy, mint korábban, a résztvevőket számos kritérium alapján értékelik, beleértve a gyorsaságot, a kiegyensúlyozott teljesítményt és a műszaki visszajelzést. Emellett a zsűri értékeli a pilóták stratégiai képességét, csapatmunkáját, valamint a szerepükhöz kötődő marketing és pr munkát. Emellett pedig a legsikeresebb jelöltnek nagy fejlődési potenciállal is kell rendelkeznie a jövőre nézve.

Tom Canning, a 2019-es brit GT4 bajnok végzett a 2019-es AMR Driver Academy élén. A 17-éves, Bath-i származású fiatalember a 2017-es Le Mans-i kategóriagyőztes Jonny Adam és a FIA WEC-ben versenyző Ross Gunn lábnyomait követve azóta már tavaly decemberben részt vett a gyári Aston Martin Vantage GTE bahreini tesztelésén, valamint gyári támogatást élvez az idei teljes kampánya során.

David King, az Aston Martin Racing elnöke hozzátette: „A tény, hogy a nehézségek ellenére egy csapat tehetséges fiatal áll készen, hogy részt vegyen a 2020-as Aston Martin Racing Driver Academy megmérettetésén, bizonyítja a kezdeményezés értékét és fontosságát a junior GT versenyzői ökoszisztémában. Továbbra is a küldetésünknek tartjuk, hogy ügyélhálózatunkon keresztül felfedezzük a legjobb fiatal tehetségeket, annak érdekében, hogy segítsük őket karrierjük során, valamint hosszú távon biztosítsuk az Aston Martin Racing versenyképességét, ezáltal pedig a versenyautókat használó csapatok versenyképességét is.

Az Aston Martin Racing Driver Academy jelöltjei:

Pilóta Csapat Versenysorozat Autó
Jamie Caroline (UK) TF Sport British GT Vantage GT4
Roman DeAngelis (CAN) Heart of Racing IMSA Vantage GT3
Cedric Freiburghaus(CHE) ProSport GT4 European Series Vantage GT4
Valentin Hasse Clot (FR) Garage 59 GT World Challenge Eu Vantage GT3
Hefler Róbert (HUN) Virage GT Cup Open Vantage GT4
Patrick Kibble (UK) TF Sport British GT Vantage GT4
Kenton Koch (USA) Bsport Racing GT4SX Vantage GT4
Antonio Ledesma (MEX) Virage Ultimate Cup Series Vantage GT4
Connor O’Brien (UK) TF Sport British GT Vantage GT4
Theo Nouet (FR)         AGS GT4 European Series Vantage GT4
Akhil Rabindra (IND) AGS GT4 European Series Vantage GT4
Nate Stacey (USA) KohR Motorsport Michelin Pilot Challenge Vantage GT4
Dan Vaughan (UK) TF Sport British GT        Vantage GT4
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?