DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Véget ért Zanardi kórházi kezelése

Véget ért Alex Zanardi június 19-e óta tartó kórházi kezelése, a sportolóról mostantól egy rehabilitációs intézmény gondoskodik - közölte kedden az eddig őt ápoló kórház.

A sienai Santa Maria alle Scotte közleménye szerint a súlyos sérülésekkel június közepe óta kezelt Alex Zanardit egy új intézménybe szállították, ahol folytatódik a sportoló felépülési folyamata. A kétszeres CART-bajnok és parasportoló június közepén egy olaszországi közúti kerékpárversenyen szenvedett csúnya arc- és fejsérüléseket, amikor egy lejtős szakaszon átsodródott a szemközti sávba, és frontálisan ütközött egy teherautóval. A paralimpikont július elején harmadszor is megműtötték, a hónap közepén pedig megkezdték felébresztését a kómából.

 olle-2014-gt1-svk-zanardi-3



A kórház közleménye azt írja, Zanardi általános állapota - figyelembe véve a keringését, a légzését, az emésztését, valamint a neurológiai képet - lehetővé tette a szállítást. A felépülést tehát innentől egy rehabilitációs központban folytatódik.

A kórház nevében Valtere Giovannini nyilatkozott, aki szerint Zanardi állapotához nagyban hozzájárult a három műtét mellett a kiváló orvoscsapat is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: