DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Védelem és elegancia – biztonsági bejárat

A biztonsági ajtók elsődleges feladata a besurranó tolvajok és a betörők elrettentése. Egy professzionális biztonsági bejárat láttán a betörési szándék pillanatok alatt elillan. Egy masszív, megfelelő betörésvédelmi felszereltséggel ellátott, minőségi biztonsági ajtó már megjelenésében is visszavonulásra készteti a betörőket. A betörők számára az idő a legfontosabb tényező. Ezért is fontos, hogy olyan ajtót válasszunk, amely már eleve azt üzeni: “meg se próbáld feltörni!”

Esztétikus biztonság

A biztonsági bejárati ajtó tehát elsőként a potenciális betörések ellen véd, de legalább ennyire fontos, hogy esztétikailag is kifogástalan legyen. A bejárati ajtó jelentősen hozzájárul az ingatlan arculatához, ezért is lényeges, hogy milyen külső jegyekkel rendelkezik. Ahány tulajdonos, annyiféle ízlés és elvárás, ezért lehetőség szerint válasszunk olyan megoldást, ahol egyedi ajtó készítésére van lehetőség.

A Nívó Biztonsági Ajtó széles mozgásteret biztosít ügyfelei számára. Egyedi méretben, az adott helyre gyártott ajtó precíz beszerelését követően valódi biztonságot nyújt az otthon és értékek számára. Akár folyósóra, akár félig nyitott teraszra vagy közvetlenül kertre, udvarra nyíló bejárati ajtót keres, mindenre talál tökéletes és egyénre szabott megoldást. Megfelelő biztonsági ajtó beépítése esetén akár a riasztók, kamerák beszereltetése is szükségtelenné válik.

 https-__biztonsagiajto.hu_ - 2020 március - Cikk4



A választás szabadsága

A mai építészeti technikák lehetővé teszik, hogy egészen különleges és egyedi megoldásokkal élhetünk építkezés, felújítás során. Nincs ez másként a bejáratok esetében sem. A minőségi anyagoknak, a fejlett technikának köszönhetően szinte bármilyen bejárati ajtó tervezését és gyártását kérhetjük. Az egyedi biztonsági ajtó mérete, színe és mintázata is választható. A mart minták mellett a különböző biztonsági üvegből készült betétek számát és elrendezését is variálhatjuk.

A bejárat méretétől függően dönthetünk egy-, illetve kétszárnyú kivitel, szimmetrikus és aszimmetrikus elrendezésű ajtó mellett is. Az üvegbetétek elé, kiegészítő elemként rács kerülhet, ahogy az ajtólapban optikai kitekintő is helyet kaphat. A bőséges kilincs kínálat még tovább növeli az egyedi ajtók megjelenési lehetőségeit. A külső jegyek mellett hétféle betörésvédelmi, biztonsági felszereltség közül választhatunk.

Biztonsági paraméterek

A biztonsági ajtó betörhetetlenségéről az ajtótok-ajtólap-biztonsági zárak hármasa gondoskodik. Az ajtótok masszív, körkörös zártszelvény, amely a falba csapolva kimozdíthatatlan és ellenáll mindenfajta feszegetésnek. 

A zárak legalább három fix és mobil záródási ponton felelnek a biztonságért. Az ajtólap betörhetetlen: minden ajtóban egy 1,5 mm vastag acéltábla kerül beépítésre. A réteges kivitelnek köszönhetően az ajtók kiváló hő- és hangszigetelő jellemzőkkel rendelkeznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: