DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Mikor vegyünk igénybe gyógymasszázst?

A legtöbb masszázsról az embereknek az a kellemes és ellazító tevékenység jut eszébe, amikor a masszőr átgyúrja az egész testünket, és ezek a mozdulatok juttatnak el minket a tökéletes ellazulás állapotába. Azonban masszázst nem csak akkor vehetünk igénybe, ha a felszültség beivódik az izmainkba, és némi kényeztetésre vágyunk, hanem például gyógymassszázs segítségével számos egészségügyi panaszunkon enyhíthetünk.

Mi a gyógymasszázs pontosan?

A gyógymasszázst rendszerint a kezelőorvos rendeli el, és gyógymasszőr vagy gyógytornász végzi a kijelölt masszázskezelést. Ezek a kezelések nem feltétlen az egész testet érintik, sokkal inkább a problémás területre fókuszálnak. Céljuk nem a páciens ellazítása, hanem a megbetegedett testrész gyógyító kezelése.

A masszázs megkezdése előtt a gyógymasszőr felméri a bőr és a bőr alatti kötőszövet állapotát, majd ennek figyelembevételével elvégzi a kezelést.

 https-__rofe.hu_ - 2020 március - Cikk2



Milyen formái vannak a gyógymasszázsnak?

A gyógymasszázs formája szerint lehet reflexzóna masszázs, nyirokmasszázs és svéd masszázs.

A reflexzóna masszázstól jellemzően reflexes hatásokat várunk el, ennek segítségével leginkább a belső szervek, mint a szív, a belek és az epehólyag működését befolyásolhatjuk, de isiász kezelésére szintén hatásos módszer.

A nyirokmasszázs alatt a nyiroködéma kezelését értjük, ami történhet kézzel és géppel is. A nyirokmasszázs célja a nyiroködéma csökkentése, azonban ez csak a speciális gyógytorna és pólyázás mellett hoz megfelelő eredményeket.

A svéd masszázs a masszázsok legelterjedtebb fajtája, ez adja alapját a gyógymasszázsnak. Minden esetben kézzel végzik, ami nemcsak fiziológiailag van jó hatással az emberre, hanem lelkileg is, hiszen az érintés miatt erősödik a páciensben a törődés érzete.

Miben segít a gyógymasszázs?

A gyógymasszázs elsődleges feladata, hogy a panaszokat enyhítse. Emellett a masszázs hatására serken a vérkeringés és az anyagcsere, ellazulnak az izmok, oldódik a stressz, fokozza az endorfin, vagyis a boldogsághormon termelődését, ráadásul az immunrendszerre is pozitív hatással van.

Mivel a folyamatos stressz nem csupán az izmaink feszültségére van hatással, hanem alvászavarokat és gyakori fejfájást okoz, így a gyógymasszázs igénybevételével ezeket a panaszokat szintén enyhíthetjük.

Mikor kérjünk gyógymasszázst?

Ülőmunkával rendelkezők számára kifejezetten ajánlott időnként egy-egy kezelést beiktatni a napirendbe, hiszen az ülésből eredő problémák, mint a nyak, a váll és a hátfájás tüneteit szintén sikerrel csökkenti.

Ízületi panaszok, mozgásszervi problémák és műtét vagy baleset utáni rehabilitáció esetén szintén ajánlott a tünetek enyhítése érdekében gyógymasszázst igényelni.

Ha Ön is szeretne gyógymasszázst igénybe venni, keresse fel a Rofé Naturale Egészségközpontot, ahol szakképzett gyógymasszőr várja a leendő pácienseket!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: