DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Duguláselhárítási módszerek profiktól

A dugulás komoly veszélyhelyzet, és sajnos mindig a legrosszabbkor jön. Ahhoz, hogy a komolyabb anyagi károkat és a kellemetlen helyzeteket meg tudjuk előzni, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy mit kell tenni annak érdekében, hogy újra átjárhatók legyenek a lefolyók. Következzen néhány duguláselhárítási tipp, profiktól.

Előzzük meg a bajt!

A duguláselhárítás egyik fő szabálya, hogy a bajt könnyebb megelőzni, mint kezelni. Hacsak a lakásban, házban nincsen olyan tervezési hiba, amelyik előbb-utóbb mindenképpen elzáródáshoz vezet, sokat tehetünk azért, hogy ne legyen probléma. 

Sokat segít, ha megakadályozzuk, hogy idegen test vagy darabos szennyeződés kerüljön a lefolyóba. A mosdó- és mosogatótálcába helyezett “hajfogó” szűrő például nagyon sokat jelent a megelőzés szempontjából. A tészta darabok, véletlenül elejtett apróbb tárgyak, így a kiskanál vagy a fogkefe nem kerülnek a lefolyóba. Hasonló módszerrel a padlóösszefolyót is védhetjük. A gumiszőnyeg a nedvességet átengedi, de a kisebb tárgyakat, leveleket nem tudjuk a lefolyóba taposni.

https-__dugulaselharitas-fix-aron.hu_ - 2020 március - Cikk2



Takarítsunk rendszeresen!

A folyamatos tisztítás szintén jót tesz a rendszernek. A különböző lefolyótisztító szereket érdemes legalább havonta egyszer bevetni akkor is, ha nem tapasztalunk különösebben nagy elzáródást. Ha szeretnénk környezetbarát megoldást választani, használjunk szódabikarbónát, és öblítsünk forró, ecetes vízzel! Ez a módszer erős pezsgést okoz és fellazítja a lerakódásokat.

Érdemes néhány alapvető fogást is elsajátítani. A mosogatószifon tisztítása, esetleg az egyszerűbb csatornatisztító eszközök alkalmazása gyerekjáték. Ha hosszú távra tervezünk, érdemes átnézni, akár szakember segítségével is, hogy mit tehetünk mi magunk, ha nagy a baj. 

Amikor mindenképpen szakemberre van szükség

Van persze olyan helyzet, amikor az elszántság és a wc-pumpa nem oldja meg a gondokat. Ilyenkor mindenképpen fontos szakember segítségét kérni. Ezt érdemes már az első jeleknél megtenni, így sok költséget megspórolhatunk, ráadásul ha a gondok hétvégén csúcsosodnak ki, nem is biztos, hogy találunk gyors segítséget. 

A legjobb, ha olyan céget választunk, ahol a duguláselhárítás olcsón megoldható pl: duguláselhárítás Budapest - így nem ér minket meglepetés hatalmas kiszállási, sürgősségi és munkadíjak formájában. A szakemberek általában minden olyan eszközzel rendelkeznek, amellyel gyorsan meg lehet tisztítani a lefolyót, sőt, ha kell, akár a pótalkatrészek beszerzésében is tudnak segíteni.

Megfelelő odafigyeléssel és gyors reakcióval könnyen elkerülhetjük, hogy az apró dugulásból nagy baj legyen. Egy kevés energiabefektetés, és máris rengeteg kellemetlenséget és pénzt megspóroltunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: