DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Milyen módszerekkel védekezhetünk a rovarok ellen?

A hideg, borongós téli napokon nem gondolunk ugyan a rovarinvázióra, de már az első tavaszi napsugarak vonzani fogják a poloskákat. Utána szépen sorban bújik elő a többi rovar is. Legyek, darazsak, szúnyogok keseríthetik meg otthonlétünket, ha nem vigyázunk! Még a megjelenésük előtt érdemes felkészülni a védekezésre. Többféle praktika létezik ellenük, az alábbiakban ezeket vesszük sorra.

A legelterjedtebb megoldás: a szúnyogháló

A legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás a szúnyoghálóval való védekezés. A szúnyoghálók mechanikai védelmet nyújtanak az ízeltlábú betolakodók ellen. Igaz, hogy igényel némi plusz befektetést, de ha nem akarunk túl sokat áldozni rá, választhatjuk az öntapadós változatot is, amit gyorsan, szerszámok nélkül rá lehet illeszteni a nyílászáróra. Hátránya, hogy kevésbé ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. 

 https-__www.vasmuszakibolt.hu_ - 2020 március - Cikk1



Ha tartós megoldásra törekszünk, érdemes a drágább, de strapabíróbb fém szúnyoghálókat választani. Napjainkban több fajta színben és stílusban elérhető, így biztosan megtaláljuk az otthonunkba leginkább illőt. Az üvegszálból és alumíniumból készült szúnyoghálók maximális védelmet biztosítanak az ízeltlábúak ellen, továbbá az alumínium hálók a kis rágcsálóknak sem adnak esélyt a betolakodásra.

A kiválasztásnál minden esetben figyeljünk oda a nyílászárók pontos paramétereire és a kivitelezésre, hogy a megfelelő méretet választhassuk ki. Érdemes szakember segítségét is igénybe venni.

Rovarriasztók

Rovarriasztókat nagy számban találhatunk az üzletek polcain. Bár nem olcsó, de praktikus megoldás, használatuk egyszerű. Hátránya, hogy a szer méreganyagot tartalmaz, ami túlérzékenységet okozhat. Érdemes inkább a természetes hatóanyagokból összeállított riasztót választani, főleg a kisgyermekes családoknak.

Házi praktikák

Köztudott, hogy az ízeltlábúak nem szeretik az illatos növényeket. Tegyünk az ablakpárkányra vagy az erkélyre mentát, levendulát, bazsalikomot, vagy próbálkozhatunk a szegfűszeggel és citrusfélékkel is. A méhek, darazsak ellen az ecet, ecetsav lehet hatásos.

A szódabikarbónás-ecetes oldat kiválóan hat a szúnyogok és poloskák ellen is. 

Ha igazán biztosra akarunk menni, többféle védekezési módszert is bevethetünk egyszerre.

A VasMuszakiBolt.hu webáruház kínálatában mindent megtalál, amire a védekezéshez szüksége lehet. Az öntapadós szúnyoghálók különböző méretekben kaphatók. A fém és üvegszálas szúnyoghálók különböző méretben, színben és kivitelben kaphatók. Munkatársaik segítenek megtalálni az Önnek leginkább megfelelő megoldást. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: