DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Szálkásító diéta

Sokak számára lehet, hogy még újdonságként hat az a bizonyított tény, hogy a mozgás önmagában nem elegendő a fogyáshoz. Ahhoz ugyanis szükség van a megfelelő étrendre is.

Miért fontos a diéta is?

Bár a mozgással szépen fejlődnek az izmok, a súlyfelesleg leadása csak diétával kiegészülve lehetséges. A helyi zsírégetés ugyanis hatástalan, valamint önmagában csak a mozgás sem elegendő sajnos a szálkásításhoz. Ugyanis figyelni kell arra, hogy a mozgás során leadottakat az étkezéssel ne hozzuk rögtön vissza. A fogyás a felvett kalóriák csökkentésével indul majd el, erre pedig remek lehetőséget kínál a szálkásító étrend.

A testösszetételi eltérések következtében a hölgyek és a férfiak számára más szálkásító étrend az ideális. Mivel különböznek a fizikai adottságai a két nemnek, hiszen a nők több testzsírral, de kevesebb izomtömeggel rendelkeznek, más típusú diéta a célravezető számukra.

 https-__www.mitsportoljak.hu_ - 2020 február - Cikk2



Szálkásító diéta hölgyek részére

Több szabály is van, amire érdemes a nőknek figyelni. Az egyik ilyen alapvető tévhit például, hogy egy adott fogyasztószer önmagában elegedő a fogyáshoz. De a végtelenségig végzett hasizom gyakorlatokkal sem megy le a súlyfelesleg. A legfontosabb szabály ugyanis, amit érdemes betartani, az a rendszeres étkezés, mert ez lesz a zsírvesztés alapja. Ez pedig azt jelenti, hogy a megfelelő mennyiségű, minőségi táplálékot kell bevinni a szervezetbe, az alábbi előírás alapján:

Napi 6 étkezés, amelyből a szénhidrát 100 gr, a fehérje 130 gr, míg a zsiradék körülbelül 10-15 gr.

Minőségi tápanyagnak számít a barnarízs, édesburgonya, köles, zabpehely, bulgur, lencse és a teljes kiőrlésű pékáru, hiszen szénhidrátra is szüksége van a szervezetnek. Lehetőség szerint olaj helyett kókuszzsírral vagy extra szűz olívaolajjal főzzünk. Az étrend tartalmazzon minél több csirke- vagy pulykahúst, tengeri halat, sovány marhahúst, illetve tojásfehérjét. Vegetáriánusok fogyasszanak sok tojást, tejterméket, rizsfehérjét vagy szóját.

A diéta csak a fenti szabályok betartása, valamint heti 3 edzés mellett hoz látványos eredményt nagyjából 3 hónap alatt.

Szálkásítás a férfiak esetében

Annyiban szerencsésebb helyzetben vannak, hogy nekik az izomtömegük a nagyobb és a testzsíruk kevesebb. De az étrend tekintetében hasonló szabályok érvényesek az urakra is. Az egyik legalapvetőbb különbség, hogy a hölgyek esetében előírt 2 g/tsk fehérje helyett nekik 3 g/tsk az ajánlás.

Az étrend sem elegendő önmagában a sikerhez, muszáj beiktatni a rendszeres mozgást is az életünkbe, amely az ideális testsúly elérése mellett olyan további előnyökkel jár, mint jobb közérzet vagy felpörgetett anyagcsere.

A szálkásító étrend betartása bizony nem könnyű feladat, nagy adag lemondással jár, és szükséges hozzá nagyon sok kitartás. Azonban hosszú távon eredményes fogyást csak a diéta és a rendszeres mozgás kombinációja tudja megteremteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: