DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Grill köretek a hús mellé

A grillezés többnyire a finomabbnál finomabb húsokról szól. Valószínűleg ez az oka annak, hogy méltatlanul kevés szó esik a húsok mellé tálalható zöldségköretekről. Főleg, hogy nagyon sokan nem is próbálnak ki új ízeket, a többség jellemzően megelégszik a gyorsan összedobott salátával vagy éppen a szintén grillen sült krumplikarikákkal. Viszont ennél jóval változatosabb köreteket lehet készíteni a húsok mellé, mutatunk is néhányat!

Krumpli alufóliában

A krumplit nem csak felkarikázva lehet megsütni, hanem van egy másik módszer, amivel a grillsütő segítségével rendkívül ízletessé tehetjük. Ehhez néhány közepes méretű (lehetőleg) újburgonyára van szükség, némi alufóliára, kevés olajra, és ízlés szerint fűszerekre is.

Első lépésben a grillsütőt kell előmelegíteni közepes hőmérsékletre, majd a burgonyákat mossuk meg és töröljük szárazra. Utána vékonyan egyenként bekenjük a krumplikat olajjal, és az ízlésünknek megfelelő fűszerkeverékkel beszórjuk. Ez után tépjünk le annyi alufóliát, hogy két rétegben jól be tudjuk csomagolni egyesével a burgonyákat, majd miután meggyőződtünk róla, hogy jól záródik a csomagolás, tegyük a csomagokat a grillre. Körülbelül 25-30 perc múlva nyissuk ki az egyik csomagot, és ellenőrizzük, hogy megpuhult-e a krumpli. Ha igen, vegyük el a hőforrástól, és tálalásig hagyjuk az alufóliában pihenni.

 http-__www.grillplaza.hu_ - 2020 február - Cikk3



Az ízvilága tovább fokozható, ha tejfölt is kínálunk mellé. Bár önálló ételként is megállja a helyét, köretnek szintén tökéletes.

Grillezett padlizsán

A padlizsán is tipikus grillezni való étel, azonban feldobhatjuk az ízét a megfelelő fűszerezéssel. Ehhez nem kell mást tenni, mint rozmaringot kevés olívaolajjal összekeverni, hozzáadni pár gerezd zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózni és borsozni, végül néhány deka füstölt sajtot is hozzáadni. Ezzel a keverékkel a megmosott és félbevágott padlizsánok belső felét kenjük meg, és hústű vagy fogvájó segítségével a két fél szeletet ismét illesszük össze. Végül a grillrácsra fektetve 5-5 perc alatt mindkét oldalt süssük át.

Grillezett kukorica

Bár a fenti receptek sem utalnak sok munkára, a grillezett csöves kukoricával még kevesebb tennivalónk akad. Mindössze annyi a teendőnk, hogy a kukoricát egészben legalább egy órán keresztül áztassuk vízbe, majd a vízből kivéve mehet is a grillrácsra 30 percre. Ennyi idő pont elég ahhoz, hogy készre süljön, és már fogyasztható is.

Az ízét lehet fokozni lime-os vajjal, amit házilag pillanatok alatt elkészíthetünk. Ehhez tegyünk egy tálba vajat, adjuk hozzá egy lime reszelt héját, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük alaposan össze. Végül kenjük be ezzel a masszával a héjától megtisztított kukoricát.

Ha te is kedvet kaptál a grillezéshez, de nincs grillsütőd, javasoljuk, hogy keresd fel a Grillplaza.hu weboldalát, ahol számos magas minőségű grillsütő közül választhatod ki az igényeidnek leginkább megfelelőt!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: