DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Miben szállítsd a macskád?

Láttál már valaha olyan macskát, aki élt-halt az utazásért? Én sem! Biztos létezik, hiszen nem lehet csak városi legenda, mégis, meglehetősen ritka az ilyen cica. Lássuk, hogy miben is szállítsuk kedvencünket, ha valamilyen okból nélkülözhetetlen a jelenléte!

Mekkora és milyen anyagú hordozót érdemes választani?

Az elsődleges szempont a megfelelő macskahordozó kiválasztásakor annak a mérete. Minden cicának érdemes már az elején beszerezni egy hordozót, de azt minden esetben figyelembe kell venni, hogy a macska mérete a meghatározó ilyenkor. Rosszul fogalmaztunk, a bársonytalpú aktuális méretét kell nézni, hiszen ezzel nem játszhatjuk azt, hogy majd belenő. Ha nem tölti ki megfelelően a macska teste, akkor az balesetveszélyes, és nem mellesleg nem is akarja majd használni, mert túlságosan nagy. 

 https-__www.kedvence.hu_ - 2020 február - Cikk3



Egy másik sarkalatos pont, hogy mekkora helyen fogjuk tudni majd tárolni, mondjuk az autóban. Ha már előre felkészülünk, akkor nagyon fontos, hogy előre lemérjük a jövőbeli tárolási helyét, mikor utazunk. 

Anyagát tekintve lehet műanyag, fa vagy esetleg fém is. Sőt, akadnak, akik a szövettel is megpróbálkoznak, de azért az kicsit merész vállalkozás. Hiszen hiába tesszük egy táskába a macsekot, ha az gondol egyet az út közepén és kiugrik, vagy épp a kocsiban kezd pánikolni és kapaszkodik a karunkba, hajunkba. Meglehetősen balesetveszélyes helyzeteket teremthetünk általa. 

Hogy helyezzük el a hordozót?

A macskahordozó elhelyezésénél fontos, hogy semmiképp ne legyen se a klímában, huzatban, de a meleg levegő kiáramlásának az útjában sem. A legjobb, ha valamelyik ülés mögött kap helyet, ahol be tud húzódni az egyik sarokba, hogy átvészelje az utazást. Lehetőleg jól rögzíthető helyre tegyük, mert ha leesik az ülésről, az nem csak balesethez, de a cica különböző sérüléseihez is vezethet. 

Ha vonattal vagy repülővel utazunk, akkor is nagyon fontos, hogy miként tudjuk biztonságban a kedvencünket. Arra mindig nagyon ügyeljünk, hogy ne tudjon kiszökni a hordozóból, mert a vonaton baja eshet. Nem kötelező, bár praktikus, ha tartunk magunknál némi nedvszívó papírt, mert ha hosszabban utazunk, akkor a cicánk óhatatlanul is el fogja végezni a dolgát, ami tömegben kellemetlenül büdös lehet. 

Ha repülővel tervezzük az utat, akkor is fontos a megfelelő hordozó. Mivel a legtöbb helyen külön részt szentelnek a kisállatoknak, így a cica kényelme érdekében ne legyen bélelt a hordozó, és kényelmesen meg tudjon benne fordulni és tenni néhány lépést. 

Ha érdekel néhány jó minőségű macskahordozó, akkor keresd a Kedvence.hu oldalt, ahol garantáltan megtalálsz mindent, ami a kisállattartáshoz szükséges.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: