Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 24. kedd
Egyéb

Nemzetközi viadalon indul a magyar válogatott

A háromtagú magyar válogatott is részt vesz a sportág legnagyobb nemzetközi versenyén, a németországi Schwedtben rendezendő Quad of Nations viadalon.

A hétvégén rendezik meg – október 4-6. között a németországi Schwedtben a quadsport legnagyobb nemzetközi viadalát, a Nemzetek Krosszát (Quad of Nations). A versenyen rajthoz áll a Balogh László, Gönczöl Richárd és Karai Kristóf összeállítású magyar válogatott is, és a triónak egyetlen célja van, bekerülni a fináléba, azaz a legjobb 15 ország közé.

Az idei quad-szezon már befejeződött, egyedül a sportág legnagyobb nemzetközi viadala, a Nemzetek Krossza, vagy, ahogy a világon mindenki ismeri, a Quad of Nations van hátra. Sokan ezt tartják a quad világbajnokságának, amelyre még a profi, gyári körülmények között versenyző válogatottak is egész évben készülnek. A viadalra ezen a hétvégén kerül sor a németországi Schwedtben – október 4-6. között – és az előző két évi verseny után idén is ott lesz a résztvevők között a három fős magyar csapat.

2019-Nemzetek Krossza-előzetes2Nem lesz egyszerű dolga Balogh Lászlónak, Gönczöl Richárdnak és Karai Kristófnak, ugyanis valamennyi indulónak ugyanaz a célja: bekerülni a legjobb 15 ország versenyzőit felvonultató fináléba. A három csoportra osztott selejtezőkben egyszerre két quados száguld egy országból a pályán, és amikor valamennyien teljesítették a feladatukat, a versenyzők teljesítménye összeadódik, így alakul ki a sorrend az országok között, és a legjobb 15 válogatott folytatja a küzdelmet a végső győzelemért. A fináléban ismét három csoportra osztják a csapatokat, és valamennyi futamon 30-30 versenyző küzd egymással, míg a végén ismét jön a selejtezőhöz hasonlóan az eredmények összesítése.

A magyar válogatott harmadszor áll rajthoz, és amíg 2017-ben az Olaszországban rendezett viadalon még nem jött össze a döntő a mieinknek, addig 2018-ban már sikerült a bravúr, és a 13. helyen zártak a magyarok. Most hasonló jó szereplésre készülnek a magyar versenyzők. A csapat legfiatalabb tagja, a 18 éves Karai Kristóf – aki az idei évben 12. lett a negyven fős Európa-bajnokság összesített pontversenyében – úgy véli, a kontinensbajnokság futamain mutatott teljesítménye önbizalmat ad már a mostani hétvégéhez is.

„Úgy érzem, az idei teljesítményem alapján igenis helyem van Európa legjobbjai között. Ráadásul a csehországi csapatbajnokságon kifejezetten jól ment, hiszen egy lengyel és egy cseh versenyzővel alkotott csapatunk első helyen végzett. Nagyon nehéz versenyszezonon vagyok túl, és a legnagyobb kihívás, a Quad Of Nations még hátra van. Komolyan készültünk, és bízunk abban, hogy Németországban sikerül ismét a döntőbe kerülnünk, és az már csak hab lenne a tortán, ha képesek lennénk a tavalyi eredményünket felülmúlni” – jelentette ki Karai Kristóf.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: