Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. október 1. csütörtök
Egyéb

Elúsztak Kiss Norbi dobogós esélyei

Rosszul kezdődött a Kamion-Eb utolsó előtti hétvégéje Kiss Norbert számára: a német Tankpool24 csapat kétszeres Európa-bajnok versenyzője nem tudott pontokat szerezni Le Mans-ban, így kevés esélye maradt az összetett dobogó elérése. A szombathelyi versenyző Mercedes kamionjával egész nap gondok voltak, és még egy szerencsétlen ütközés is tetézte a bajt.

Tökéletes hétvégére készült, ehelyett drámák sorozatával kellett megküzdenie Kiss Norbertnek Franciaországban. A FIA ETRC utolsó előtti versenyhétvégéjének szombati napján a műszaki problémák ellenére jó időt futott ugyan a magyar pilóta az időmérőn, az első és második futamon azonban nem állt mellé a szerencse.

kiss-norbi-szomb-1„Reggel óta nagyon füstölt a kamion, aminek az okát nem találtuk, ezért úgy döntöttünk, hogy este motort cserélünk. A probléma ellenére a szabadedzés és az időmérő is jól ment, de a füst miatt törölték az eredményemet, így csak a 10. helyről indulhattam. A futamon a hatodik helyig feljöttem, majd két körrel a vége előtt felmutatták a fekete alapon narancssárga körös zászlót, vagyis ki kellett volna jönnöm a bokszba, de végigcsináltam a futamot. Próbáltuk megmagyarázni a történteket, de nem fogadták el, utólag kizártak a versenyből.”

Sajnos a folytatás sem lett biztatóbb, Kiss Norbert a fordított rajtrácsos futamon sem tudott javítani. „A kizárás miatt az utolsó helyről indultam, Rene Reinert mellől, aki egy érthetetlen manőverrel már az első körben a fűbe lökött, hiába fékeztem, belecsúsztam az autójába. A kamionom kicsit összetört, a kuplungpedál tönkrement, úgyhogy nem tudtam folytatni a versenyt” – foglalta össze csalódottan a történteket Kiss Norbert. 

A kétszeres Európa-bajnok szerint a bajnokság harmadik-negyedik helyét innen már nem lehet elérni. „Az ötödik helyre van még esélyünk, vasárnap próbálunk is annyi pontot szerezni, amennyit csak tudunk. Nagyon köszönöm a szurkolást, partnereimnek pedig a támogatást!”

A kamion-Eb Le Mans-i hétvégéjének versenyei vasárnap 14 órakor és 16.30-kor kezdődnek, élő közvetítés IDE KATTINTVA. Az egyébként már szombaton eldőlt, hogy újfent Jochen Hahn az Európa-bajnok: a német klasszis immár az újabb rekordot jelentő hatodik címét szerezte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?