DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Támogatást biztosít az MNASZ a motorsport olimpia magyar résztvevőinek

Idén, október végén és november elején rendezik a motorsport olimpiát az olaszországi Vallelunga versenypályán. Az indulni szándékozó magyarok támogatást is igényelhetnek a honi autósport-szövetségtől.

Október 31. és november 3. között rendezik Vallelungában az úgynevezett motorsport olimpiát (Motorsport Games), amelyet az FIA szervez az Olaszországi Vallelungában. A játékokon több kategóriában, e-sportban, pályaversenyzésben (túraautó, F4), driftben és gokart szlalomban mérethetik meg magukat a jövőbeli magyar indulók a világ többi országából érkező résztvevővel.

Ahhoz, hogy az MNASZ össze tudja állítani a magyar válogatottat, még támogatást is felajánlott az indulni szándékozóknak, amelyre minden egyes olyan sportszervezetnek vagy versenyzőnek esélye van, amely rendelkezik az adott évre érvényes MNASZ-tagsággal, és a tagdíjfizetési kötelezettségének is elegedet tett.

fiamotorsportgames



E-sportban maximum két versenyző lehet a létszám, túraautóban, F4-ben és driftben egy-egy ember indulhat, míg gokart szlalomban egy-egy lány és fiú vehet részt a játékokon, 14 és 16 év között.

A támogatás az e-sportban a nevezési díjat jelenti, túraautóban az üzemeltetési és egyéb költségeket is, maximum 6,5 millió forint értékben, amely összeg érvényes az F4-es szereplésre is. Driftben a támogatás maximális mértéke 2,9 millió forint, gokart szlalomban pedig a szövetség a magyar indulót fél millió forinttal segíti.

A pályázat leírása és teljes szövege ITT olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: