DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

3 ezred döntött a W Series bajnokságon kívüli versenyén

Az asseni W Series-hétvége érdemi része, vagyis a bajnokság végelszámolásába is beleszámító verseny tegnap lezajlott, ma azonban rendeztek egy második futamot is Hollandiában, a bajnokság állásához képest fordított rajtráccsal. A lehető legkisebb különbség döntött.

A W Series, vagyis a teljesen női formaautós bajnokság 2019-es szezonját összesen hat olyan verseny alkotja, amelynek eredménye beleszámít a bajnokság alakulásába. Assenben az idei szokásokkal ellentétben két versenyt rendeztek a hétvégén, igaz, ezek közül az, amelyik a végeredménybe is beleszámít, már tegnap lezajlott. A mai verseny teljesen a bajnokságon kívüli esemény volt, afféle tét nélküli futam, amelyen a rajtrácsot a bajnokság állásához képest megfordítva állították fel.

Így fordulhatott elő, hogy az első rajtkockából a bajnokság utolsó helyezettje, a nulla pontos Megan Gilkes vághatott neki a futamnak, mellőle a szintén ugyanennyit gyűjtő, eredetileg tartalék státuszban lévő Sarah Bovyval. A 30 perces sprintfutamon egyébként végig Gilkes állt az élen, azonban a leintéshez közeledve heten is ott toporogtak mögötte, hibázásra várva a kanadaitól. Gilkes végül a létező szinte legkisebb különbséggel, mindössze 3 ezredmásodperccel előzte meg az őt a célegyenesben legyorsulni akaró, tegnap, a főversenyen dobogós brit Alice Powellt, a harmadik helyen pedig Sabré Cookot intették le, aki egyébként a bajnokságban a tizenharmadik helyen áll tíz szerzett ponttal.

wseries



Cook a végén vissza tudta verni a tegnapi futamgyőztes Emma Kimilainen támadásait, aki tizenegy helyet javítva ért majdnem fel a dobogóra és lett negyedik, nem sokkal lemaradva. Az ötödik helyen befutó Jessica Hawkins (a bajnokságban tizennegyedik hat ponttal) sokáig a győzelemért harcolt Gilkesszel, azonban a safety car-periódus utáni újrarajt során sokat vesztett és visszaesett. Hawkinshoz hasonlóan visszaesett a másodikként rajtoló Sarah Bovy is, aki maitt egyébként a safety carnak be kellett jönnie - ő lökte ki Gosia Rdestet.

A futamon rajthoz állhatott Keszthelyi Vivien is, aki a 4. helyről indulva sokáig tartotta is a pozícióját - végül azonban megforgott és a mezőny hátuljára esett, nem sokkal az után, hogy a hátulról előretörő Powell-lel koccant. A top 10-et Tasmin Pepper, Naomi Schiff, a bajnokság éllovasa, Jamie Chadwick, valamint Sarah Moore tették teljessé.

A pontokat nem érő futam végeredménye:

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: