DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Kiss Norbertnek nagy hírei vannak, de még nem beszélhet róluk

Lázas munka folyik a kétszeres Európa-bajnok elmagyarosodó csapatában, hogy ledolgozzák az elsősorban motorból fakadó hátrányt. A Mercedesszel versenyző pilóta olyan pozitív történéseket említett, melyekről egyelőre nem beszélhet.

A hazai motorsport egyik nagy híre volt tavasszal, hogy Kiss Norbert német csapata, a Tankpool24 „elmagyarosodik”: idén a kecskeméti műhelyben készítik fel és fejlesztik az Európa-bajnokságon szereplő két Mercedes versenykamiont Bakó Csaba vezényletével, aki 2014-es és 2015-ös nyertes szezonjában Kiss versenymérnöke volt. A csomag jelenleg gyenge pontját jelentő motor fejlesztése továbbra is Németországban folyik.

A kétszeres Európa-bajnok már a misanói szezonnyitón nyert egy futamot esős körülmények között, a Mercedes azonban szárazon egyelőre nincs harcban a győzelemért, a Hungaroringen és a Slovakia Ringen is csak dobogókat sikerült elérni. Valami nagy dolog azonban készül a háttérben, lebegtette meg Kiss Norbi az Autósport és Formula Magazin Motorsporthíradó vendégeként.

„Az látszik, hogy a motorerőben továbbra is nagy hátrányunk van, már évek óta, sokat beszéltem erről. Nehéz mit mondani, várjuk a csodát, várjuk a fejlesztést. Látunk továbbra is esélyt rá, és vannak pozitív jelek, vannak pozitív megbeszélések, most már nem is csak megbeszélések, hanem pozitív történések is, amikről… nem beszélhetek még” – mondta el az adásban a szombathelyi versenyző.

„Kár, mert egyébként nagyon szívesen elmondanám, hogy mit csinálunk, sokkal részletesebben, de nem szabad, tényleg. A lényeg az, hogy dolgozunk rajta. Ugye itt az időbeliség a nagyon nagy kérdés, hogy mikorra valósulhatnak meg azok a tervek, és hogy az a munka, ami elkezdődött az idei év elején, mikorra válik fizikai valóvá, és mikorra fog bekerülni a versenykamionba.”



„Ez a nagyon nagy kérdés, hiszen itt nyilván egy csomó nehézség van, egy csomó üzletpolitikai kérdés van, például mikor kint a Mercedesszel tárgyalunk. Meg kell találjuk azt a megfelelő utat, ami mentén rendelkezésünkre állnak majd a technikai dolgok, valamint a büdzsé is ahhoz, hogy ebből az új motorból legyen valami” – folytatta Kiss Norbert. A stúdióbeszélgetés során azt is elmondta, arra számított, hogy a csapattal közös negyedik szezonban távolabbra fognak jutni, mint ahol jelenleg tartanak, de harmadik Európa-bajnoki címe töretlenül motiválja.

A Kiss Norberttel készült beszélgetés itt tekinthető meg teljes egészében:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: