Steward
Héjas Szilárd
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 5. vasárnap
Egyéb

Futamgyőzelemmel zárt Kiss Norbert Misanóban

Az időmérő után az első futamot is megnyerte Kiss Norbert Misanóban. A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzőt lehetetlen volt megelőzni az első futamon, viszont a fordított rajtrácsos versenyt azonban más hibájából fel kellett adnia.

Hatalmas esőben indult a harc a pole pozícióért az olaszországi pályán, a nedves körülmények pedig első rajthelyet hoztak a német Tankpool24 szombathelyi pilótájának, aki elégedetten számolt be a történtekről. "Nagyon boldog vagyok, az esős pálya nagyon feküdt nekünk az időmérőn. Úgy lettem első, hogy majdnem 1.2 másodpercet adtam a második Adam Lackónak. Nagyon örültem az első helynek, annak is, hogy a futam előtt megint esni kezdett. Az ablaktörlővel volt egy kis probléma, de sikerült megnyerni a versenyt, ez a 20 pont nagyon fontos a bajnokságban."

kiss-norbert-misano-vasarnap-1A fordított rajtrácsos vasárnapi verseny már ennél visszafogottabb eredményt hozott, de nem Kiss hibájából. "Az első kanyarkombinációkban nekem jöttek, eltört a rugóm, nem tudtam balra kanyarodni, ki kellett állni, kár érte, mert nagyon jó volt a tempónk. Büszke vagyok a csapatra, a magyar és a német szerelőkre, valamint a mérnökömre egyaránt. Nagyon köszönöm nekik a munkát, jók voltak az autók, egyedül az ablaktörlő esett le, amit én vettem múlt héten..." - összegezte Kiss Norbert a nap második felét.

Nem kell már sokat várni, hogy a magyar szurkolók élőben láthassák Kiss Norbertet, a kamion-Eb mezőnye június 22-23-án érkezik Magyarországra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?