DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

BMW M240i Racing Cup: folytatódik a betétfutam-sorozat

A BMW M235i Racing Cup 2014 óta a hosszú távú megbízhatósági futamokat kínáló, nürburgringi VLN bajnokság szerves része, a BMW Motorsport pedig most további két évvel meghosszabbította szerződését a versenysorozattal és hivatalos gumiabroncs-partnerével, a Dunloppal. A következő szezontól BMW M240i Racing Cup néven megrendezendő betétfutam-sorozat így 2020-ig biztosan lehetőséget ad a privát színekben versenyző pilótáknak és csapatoknak arra, hogy belátható költségek mentén lépjenek be a motorsport élvonalának világába.

„A szerződés meghosszabbításával újfent kinyilvánítottuk elköteleződésünket privát színekben versenyző ügyfeleink mellett” – fogalmazott Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója. „A BMW M235i Racing Cup sorozatgyártásban kínált műszaki alapra építkező, és ezáltal belátható költségekkel bíró, belépő szintű betétfutam-sorozatként már a kezdetektől rendkívüli sikereknek örvendett. Mindezt az is mutatja, hogy a hozzávetőlegesen húsz versenyautóból álló mezőny az elmúlt évek során a VLN legerősebb betétfutamává nőtte ki magát, a futamokra pedig időről időre a legtöbb rajongó látogat ki. Nagy örömömre szolgál, hogy privát színekben versenyző csapatainknak további két, biztonsággal tervezhető évet kínálhatunk fel, ezzel is jutalmazva hűségüket a BMW márka iránt. A 2019-es szezontól bevezetjük a BMW M240i Racing Cup versenyautóihoz elérhető Evo csomagot, amellyel számos ügyfelünk kérését teljesítjük. Az Evo csomag nem csupán a csapatoknak, de a pilótáknak is számos előnyt tartogat, miközben a BMW M240i Racing versenyautók megjelenése minden eddiginél jobban hasonlít majd a tömegtermelésben kínált modellekéhez” – tette hozzá Jens Marquardt.

P90323492_highRes_munich-ger-20th-sept_resize



A BMW M240i Racing versenyautók Evo csomagja többek között optimalizált motorvezérlő szoftvert, a hátsó légterelő szárny újratervezett zárólapjait, valamint a jobb üléspozíció és a kényelmesebb vezetés érdekében új sportülést is tartogat.

P90323490_highRes_munich-ger-20th-sept_resize

A szerződéshosszabbítás részeként a BMW Motorsport a BMW M240i Racing Cup betétfutam-sorozat csapatversenyének pénzdíját is megemelte: a 2019-es szezontól kezdve az idény legsikeresebb csapata 25 000 euróval több, immáron 100 000 euró pénzdíjban részesül. A VLN oldalán meghosszabbított együttműködés korai bejelentésével és a megnövelt pénzdíjjal a BMW M240i Racing Cup minden korábbinál vonzóbb sorozattá válik. A BMW Motorsport ráadásul a sorozatbéli hivatalos gumiabroncs-partnerével, a Dunloppal 2014 óta íródó együttműködését is meghosszabbította.

P90323494_highRes_munich-ger-20th-sept_resize

A BMW M240i Racing Cup betétfutam-sorozat egyik legnagyobb előnye azonban a BMW Motorsport támogatása, amelynek részeként a bajor prémiumgyártó hivatalos pótalkatrészekkel, szükség esetén pedig mérnöki támogatással segíti privát színekben versenyző csapatai sikeres szereplését.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: