DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Coulthard másodszor lett a Bajnokok Bajnoka

A többszörös F1-es futamgyőztes veretlenül jutott be a döntőbe, ahol Petter Solberget is könnyedén legyőzte, így a visszavonult skót versenyző 2014 után másodszor nyerte meg a Bajnokok Tornáját.

A pénteki Nemzetek Kupája után szombaton az egyéni versennyel folytatódott a Bajnokok Tornájának programja Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban. A csoportkörök során nem történt túl nagy meglepetés – hacsak azt nem tekintjük annak, hogy a McLaren szimulátorosa, Rudy van Buren legyőzte a maga futamában Timo Bernhardot.

Az A csoportból a címvédő Juan Pablo Montoya és Ryan Hunter-Reay, a B-ből a két nagy öreg, David Coulthard és Tom Kristensen, a C-ből Johann Kristoffersson és Joel Eriksson, a D jelű négyesből pedig Josef Newgarden és Petter Solberg lépett tovább. A McLaren reménysége, Lando Norris ellenben újoncként egyetlen futamot sem tudott nyerni, viszont egy ízben nekiütközött a falnak, az utolsó összecsapását pedig ki is hagyta kézsérülés miatt.

A negyeddöntők közül az elsőben aztán rögtön kiesett Montoya – igaz, a korábban ötször is döntőző Kristensentől négy századdal kikapni nem szégyen. Coulthard Hunter-Reay ellenében jutott be a négy közé, míg az alsó ágról két ralikrosszos ász, Kristoffersson és Solberg lépett tovább – előbbi a pályát is kissé lebontó Newgardent ütötte el a további küzdelmektől.

Az elődöntőben aztán Coulthard kiejtette Kristensent, aki így ismét nem tudta megnyerni a Race of Championst, míg a másik ágon Solberg győzött, így ő mérkőzött meg a skóttal a fináléban. Ott pedig a skót nem kegyelmezett norvég ellenfelének sem, így 2014 második alkalommal lett a Bajnokok Bajnoka – ráadásul mindezt hibátlan mérleggel tette!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: