DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Itt a válasz a motorsportot fenyegető EU-s tervezetre

Már csak négy napjuk van a motorsportban érdekelt cégeknek és munkavállalóknak arra, hogy válaszoljanak arra a biztosítási ügyben folyó konzultációra, amely veszélybe sodorhatja az iparág működését az EU-ban - most megérkezett az FIA válasza is.

Ahogyan néhány nappal ezelőtt beszámoltunk róla, a Motorsport Industry Association vezérigazgatója, Chris Aylett arra hívta fel az Európai Unióban motorsporttal foglalkozó vállalatok figyelmét, hogy ha nem válaszolnak az úgynevezett Vnuk-szabályozás ügyében zajló konzultációra október 20-ig, az Európai Bíróság határozata akár az egész államszövetségben betilthatja a tevékenységet.



A szabályozás annyit takar, hogy minden járműre felelősségbiztosítást kellene kötni, beleértve a versenyautókat is, és a pályákon történt balesetek ezentúl rendőrségi hatáskörbe tartozhatnak majd. „Ez egy olyan ügy, melyet régóta figyelemmel követünk, a Vnuk-szabályozás európai bírósági határozata óta” - áll a Nemzetközi Automobil Szövetség közleményében.

„Az Európai Bizottság által szervezett nyilvános konzultáció szélesebb területet foglal magába a motorsportnál. Viszont a biztosítási direktíva kapcsán felmerülő kérdéseknek potenciális hatása lehet a motorsportra és az FIA-ra. Az utóbbi hónapokban az FIA konzultált európai társszervezeteivel közös álláspont érdekben, és még a határidő lejárta előtt válaszolni fog az Európai Bizottságnak. Persze az FIA-nak meg kell védenie a motorsportot a tervezett módosítások negatív következményeitől.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: