DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
Egyéb

Formaautót tesztelt Ralf Schumacher fia

Akárcsak unokatestvére, Mick, David Schumacher is elindult a formaautózás útján, és könnyen lehet, hogy a következő szezontól a gokartot az US Racing német Forma-4-es csapat egyik ülésére cseréli.

A 15 éves David jelenleg a Schumacher család gokartcsapatában, a KSM Schumacher Motorsportnál versenyez, az OK géposztályban, és minden bizonnyal ő is elöntötte, hogy profi autóversenyzővé szeretne avanzsálni. A napokban ehhez az első lépést már meg is tette a fiatal német, amikor az US Racing autójával tesztelhetett a Lausitzringen. Az US Racing a német Forma-4-ben szereplő csapat, és pillanatnyilag a második helyen állnak a konstruktőri tabellán.

Nem véletlen, hogy David tőlük kapott tesztlehetőséget, ugyanis az istálló Gerhard Ungar és édesapja, Ralf Schumacher közös csapata, a székhelye is Schumacherék kerpeni gokartpályáján található, akárcsak a KSM gokartcsapatnak. A csapatnév is megtévesztő, ugyanis az US Racingnek semmi köze az Egyesült Államokhoz, ellenben az „US” rövidítés az Ungar és a Schumacher vezetéknevekből keletkezett.

Facebook-bejegyzése alapján David nagyon elégedett volt az első Forma-4-es kalandjával, a csapatnak pedig köszönetet mondott a munkájukért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: