DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

F3-as előzésparádé Silverstone-ban

Látványos előzésekkel tarkított versenyhétvégét tudhat maga mögött Habsburg Ferdinánd, a 19 éves versenyző ugyanis mindhárom futamon komoly küzdelmek árán tört utat magának a szoros mezőnyön keresztül, az FIA F3 Silverstone-ban megrendezett szezonnyitó hétvégéjén.

Az első időmérő edzésen a legjobb tizenhét versenyző ideje egy másodpercen belül volt, amely remekül tükrözi a 2017-es Formula 3-as szezon mezőnyében uralkodó erőviszonyokat. Habsburg ugyan remek tempóban autózott, de a jó szektoridőket nem sikerült egy ideális körre összpontosítania, melynek következtében az első futamra a tizenhetedik., a másodikra a tizenkettedik, míg a harmadik futamra a tizennegyedik helyre kvalifikálta magát.

2017-f3-habsburg-silverstone-02



“Sok munkát adtam magamnak ezen a hétvégén.” - mondta el Habsburg. “Egyáltalán nem vagyok megelégedve az időmérős eredményeimmel, de azt hiszem azt mindenképpen pozitívumként könyvelhetem el, hogy bebizonyítottam magamnak, hogy az előzés az erősségeim közé tartozik."

Olyannyira, hogy a Carlin versenyzője az első versenyen remek tempót diktálva, látványos manőverekkel tarkított menetelése során 5 autót megelőzve egészen a 12. helyig jött előre. 

“Az első futamot nagyon élveztem, és magabiztosnak éreztem magam az autóban. “- folytatta Ferdinánd. “Elégedett voltam az előzéseimmel, de egyszerűen nem volt már elég időm arra, hogy felkapaszkodjak a top tízig. “

Már-már úgy tűnt, hogy a dolgok kezdenek jóra fordulni, azonban a második futam, első körében történt baleset a mezőny legvégére vetette vissza Habsburgot.  Aki azonban leszegett fejjel menetelt előre, míg végül a tizenharmadik  helyen intette le a kockás zászló.”

2017-f3-habsburg-silverstone-03

“Ha balesetbe keveredsz, két választási lehetőséged van. Hagyod, hogy elhatalmasodjon rajtad, vagy töretlenül tovább küzdesz.” -magyarázta Habsburg.  “Sajnálom, hogy ezúttal sem szállhattam harcba a pontszerző helyekért, de azt hiszem megmutattam mire vagyok képes, és hogy milyen remek autót adott alám a Carlin.”

A harmadik futam üde színfoltja volt Habsburg Jake Hughes-szal folytatott párharca, melyből végül az osztrák versenyző került ki győztesként, miután a Brooklands külső ívén egy látványos manőverrel megelőzte a britet,  és végül tizenkettedikként haladt át a célvonalon.

“Mindent egybevéve ez a magasságok és a mélységek hétvégéje volt számomra.” A futamokon gyors voltam, jó volt a versenytempóm. Csak az időmérős teljesítményemen kell javítanom, hogy esélyem legyen a legjobb nyolc között autózni.”

2017-f3-habsburg-silverstone-01

“Nagyon nagy köszönettel tartozom a csapatomnak, a Carlin Racingnek, hogy egy ilyen nehéz hétvégén végig támogattak. Monzába már sokkal erősebben érkezem majd meg. “

Az FIA Formula 3 sorozat második fordulójára április 29-30 között Monzában kerül sor, ahol a széria a Túraautó-világbajnokság betétfutamaként szerepel majd.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: