DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Változások a ROC-on Wehrlein miatt

Pascal Wehrlein nem épült fel a Kínai Nagydíjra sem januári sérüléséből, amit a Race of Champions-on szerzett egy ütközést követően. Emiatt a következő Bajnokok Tornáján már új szabályok lépnek életbe.

Minden ROC-on szereplő versenyzőnek a HANS-rendszerű nyakvédelmet kötelező használnia már a következő évtől is. Januárban Wehrlein igen látványos balesetbe keveredett Miamiban, ennek utóhatásaként kénytelen volt kihagyni a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

Az ominózus karambol a Bajnokok Tornáján


Hétfőn kiderült, hogy Sanghajban sem tudja még vállalni a vezetést a német pilóta és ezek után nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy Bahreinben sem tud majd rajthoz állni. A felvételeken jól látszott, hogy Wehrlein sem viselte a HANS-et, ami megvédi a nyakat és környékét a sérülésektől.

Úgy tűnik, Wehrlein sérülésének elhúzódása erre vezethető vissza. Voltak versenyzők, akik már évek óta viselték ezt a nyakat védő rendszert, ám szabadon választhattak, hogy kívánják-e viselni, vagy nem. A német versenyző úgy döntött, hogy nem veszi fel. Általában a sebesség alacsonynak mondható és az elmúlt 28 évben a komolyabb ütközések esélye is minimális volt. A hírek szerint Wehrleint nem szerette volna elengedni a menedzsere a miami versenyre, hogy teljesen a felkészülésre tudjon összpontosítani, ám a német versenyző ezt nem vette figyelembe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: