DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 8. szombat
Egyéb

Elúszott Kiss Norbi idei harmadik helye?

Hiába végzett ismét a harmadik helyen az időmérőn Jaramában, végül egy ötödik helyezéssel és egy kieséssel zárta a vasárnapot a Kamion-Eb kétszeres címvédője, aki ezzel nagyon eltávolodott az összetett dobogótól a jövő hétvégi Le Mans-i finálé előtt.

Kiss Norbert számára a vasárnap is hasonlóan jól kezdődött a Kamion-Eb jaramai fordulóján, mint a szombat, hiszen ismét a harmadik helyen zárta az időmérő edzést. „Ha egyedül megyünk körbe, akkor azért elég jók tudunk lenni” – kommentálta az eredményt a Tankpool24 Racing Team színeiben versenyző pilóta a saját sportolói facebook-oldalára feltöltött videóban. A rajtnál azonban a Mercedesét ismét legyorsulták az ellenfelek, így az ötödik hely jutott neki a mai első, összességében a harmadik spanyolországi futamon. „Jelenleg ezzel nem tudunk mit kezdeni, de úton van a fejlesztés – jövőre…” – fogalmazott a kétszeres Európa-bajnok.

kiss-norbert-kamion-eb-jarama-2016-1



A fordított rajtrácsos utolsó viadal aztán még kalandosabban és pechesebben alakult Norbi számára: „A negyedik helyről indultam, de az első rajt után volt egy piros zászló. Az újraindítást követően az ötödik helyen tudtam jönni, de adódott megint egy kis technikai problémánk. Az első verseny utolsó körében elkezdett gond lenni a kormányművel: ismét elrepedt a kormány-olajhűtő, mint Zolderben, és folyt belőle az olaj. Mivel nem volt belőle tartalék, az lett a megoldás, hogy kivettük az olajkörből a hűtőt, de így meg a második futam közepére annyira felmelegedett a kormányrendszer, hogy tönkrement, így ki kellett állnom.”

„Összességében nem egy jó hétvége, nagyon kevés pontot szereztünk: a bajnokság harmadik helye, azt gondolom, teljesen elúszott” – vont mérleget a második versenynap végén Norbi, aki szerint esetleg a negyedik helyezés még összejöhet, de a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy ötödikként végez az összetettben. „Kár érte, mert jobbra számítottam: úgy éreztem, itt Jaramában erősebbek lehettünk: bár ez az időmérőkre igaz is, de a rajtoknál még nem vagyunk elég jók. De azt gondolom, az első évben így is elégedettek lehetünk az új projekttel” – zárta pozitívan értékelését a magyar pilóta. A szezon a jövő hétvégén, a franciaországi Le Mans-ban zárul.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: