Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. február 25. kedd
Egyéb

Habsburg dobogóra váltotta büntetését hazai pályán

Habsburg Ferdinánd látványos versenyzéssel ismét dobogón ünnepelhetett hazai közönsége előtt az EuroFormula Open Red Bull Ring-i fordulójának első futamát követően, mielőtt a második futamon a technika ördöge szétoszlatta volna győzelmi reményeit.

A sorozatban újonc-évét teljesítő 19 éves osztrák versenyző idén már a hetedik alkalommal állhatott fel a dobogóra, ezzel 29 pontra csökkentve hátrányát a bajnokság éllovasához képest, menetelésének azonban idei első kiesése vetett véget. 

habsburg-ferdinand-rb-ring-2016-2Habsburg már a hétvége legelejétől kezdve remek tempót diktált és a szabadedzésen megfutott leggyorsabb kört követően még magasabb fokozatra kapcsolt, megszerezve ezzel idei harmadik pole pozícióját. 

Azonban azokat a versenyzőket, akik az idei év során versenyeztek már az Euroformula Open versenynaptárában szereplő pályák valamelyikén, öt hellyel sorolják vissza az első vereny rajtrácsán, így Habsburg lenyűgöző menetelése az Eurocup Formula Renault 2.0 bajnokság hazai futamán 4 rajthelyes büntetést vont maga után.  

Ferdinánd azonban mindezen frusztrációt maga mögött hagyva már a rajtot követően bebizonyította, miért is az ő neve mellett szerepelt a leggyorsabb köridő az időmérőt követően, és egészen a harmadik helyig jött előre, mielőtt a pályára küldött biztonsági autó újra összerázta volna a mezőnyt. Az osztrák jól kapta el az újrarajtot, és kihasználva fő riválisa, Leonardo Pulcini hibáját, megkaparintotta a második helyet. A kockás zászló végül az éllovastól alig néhány tizeddel lemaradva intette le. Habsburg hiába próbálkozott, nem sikerült előzési pozícióba kerülnie, ám így is újabb értékes pontokat gyűjtött, folytatva a szezon legeleje óta töretlen pontszerző sorozatát. 

Az első futamon mutatott meggyőző telsesítményét követően Habsburg pozitívan vágott neki a második versenynapnak, és mindössze 61 századdal maradt el a pole pozíciót érő köridőtől a reggeli időmérő edzésen.

Ezúttal abból a pozícióból várhatta a rajtot DriveX Dallarájával, ahová kvalifikálta magát. Így Ferdinánd az újabb remek rajtot követően már a vezető helyért harcolhatott volna, azonban a váltó meghibásodása idő előtt véget vetett a versenyének.

habsburg-ferdinand-rb-ring-2016-3

Habsburg továbbra is második helyen áll a bajnokságban, 47 ponttal lemaradva Pulcinitől, amelynek ledolgozására három versenyhétvége áll még a rendelkezésére.

,,Sajnálom, hogy fel kellett adnunk a versenyt, de a hétvége pozitív momentumaira kell koncentrálnunk, és nagyon jó érzés volt hazai pályán pole pozíciót szerezni és újra dobogóra állni.”- összegezte a történteket Habsburg.

,,Sajnos a szabályok értelmében ötödik helyről kellett rajtolnom, de sikerült átverekednünk magunkat a mezőnyön. A második verseny is jónak tűnt az első száz méterig, de a probléma ellenére is emelt fővel távozhatunk, és már készülünk a következő megmérettetésre.”

Az EuroFormula Open bajnokság következő futama október 1-2 között Monzában kerül megrendezésre, közvetlenül a Formula Renault 2.0 bajnokságok Nürburgringi és Spa-Francorchamps-i fordulóját követően.  

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?