DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Európa-bajnokságot tartanak Alonso pályáján

Eddig csupán a fiatal spanyol tehetségek pallérozódtak az F1-es bajnok gokart-komplexumában, jövőre azonban már a CIK-FIA Európa-bajnokság egyik fordulóját is ott rendezik.

Fernando Alonso hazájában, Spanyolországban sokat tesz a versenyzés jövőjéért: 2015-ben megnyílt saját gokartpályája, ahol képzéseket tartanak számos korosztálynak. A Circuito Fernando Alonso történetének eddigi legfontosabb fejezete azonban most kezdődik: 2017-ben az FIA által felügyelt gokart Európa-bajnokság egyik fordulóját tartják az asztúriai pályán.



Június 11-én a CIK-FIA Európa-bajnokság OK és OKJ, valamint KZ kategóriái szerepelnek a spanyol McLaren-sztárról elnevezett gokartpályán. Ezen kívül Sarno, Le Mans, Alaharma és Kristianstad látja vendégül a sorozatot, az OK és OKJ kategóriák világbajnokságát pedig a brit PF International pályán tartják.

Alonso gokart-létesítményét eleve úgy tervezték meg, hogy megfeleljen a CIK-FIA előírásainak. A pályán 29 lehetséges vonalvezetést lehet kialakítani, a maximális hossz 1800 méter, számos kanyart pedig más helyszínek ihlettek: például a suzukai S-kanyarok, a jaramai első és valenciai utolsó forduló kicsinyített mása is fellelhető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: