DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. február 24. szombat
Egyéb

Szenzációs hangulattal tér vissza a kamionversenyzés elitje a Hungaroringre

Óriási fesztiválhangulattal érkezik hazánkba Magyarország leglóerősebb versenye, a Kamion EB és Fesztivál, melyen augusztus 27-28. között a kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbi is feltűnik a Mercedes volánja mögött.

Az izgalmas versenyeket hangulatos családi programok és egy látványos betétfutam, a BlancPain GT Series teszi még színesebbé.

A szezon legnagyobb újdonsága, hogy a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbi a 2016-os évadban már nem az Oxxo Racing Team-mel, hanem egy német csapattal, a Tankpool24 Racing Team-mel versenyez egy Mercedes-szel.

"Nagyon elégedett vagyok az eddigi szezonnal, ugyanis már a második futamon dobogóra állhattam, majd a következőn egy első helyet is szereztem a Mercedes-szel. Örülök, hogy jól sikerült a debütálásom az új csapattal és kamionnal, remélem, hogy a Hungaroring lesz az idei év csúcspontja, ahol minél többször sikerül felállnom a dobogóra. Bízom benne, hogy teltház előtt róhatom a köröket" - mondja bizakodóan Kiss Norbi.

kissnorbi_2016Az Európa-bajnokság a kamionversenyzés csúcskategóriája, ugyanis ebben a szakágban világbajnokságot nem rendeznek. A látványos, a teljesítményeket és méreteket tekintve rendkívüli eseményen egyszerre 20.000 lóerővel dübörögnek majd a versenypályán a 12.412 cm3-s dízelmotorokkal hajtott, egyenként 1200 LE-s, 5,5 tonnás kamionmonstrumok. 

A tavalyihoz képest még egy szintet feljebb lépett a rendezvény, ugyanis a Suzuki Europe Cup mellett egy exkluzív futamot, a BlancPain GT Series-t is elhozták hazánkba, melyen a leggyorsabb luxusautók versengenek az első helyekért.  

Augusztus 27-28. között nem csak a kamionsport szerelmeseinek érdemes kilátogatni a Hungaroringra, ugyanis az autóversenyek mellett most is színes családi programok, óriási show, hangulatos kísérőrendezvények és számtalan újdonság várja majd a látogatókat a kamionünnepre, melyen az idei évben több mint 50 ezer szurkolóra számítanak.

További részletek és jegyvásárlás:

https://kamionfesztival.hu/

 

https://www.gpticketshop.hu/ETRC__Kamion_EB.html

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: