DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
Egyéb

Tovább gyűrűzik a Piquet-FIA párharc

Miután a brazil pilóta nem kapott rajtengedélyt a paui F3-as fordulóra, bejelentette, hogy indulni kíván az év végi Makaói Nagydíjon - persze az FIA továbbra sem hajlandó engedni.

Nelson Piquet Jr. nagyot csalódott a Nemzetközi Automobil Szövetségben, amikor tapasztalatára, és a versenyzés szellemének megőrzésére hivatkozva nem engedték rajthoz állni az F3-as Európa-bajnokság paui állomásán. Stefano Domenicali, az FIA együléses bizottságának elnöke akkor azt mondta, hogy nagyon sajnálja a brazilt, de szerepvállalása nem egyezett volna a széria filozófiájával.



A Formula-e első szezonjának győztese később azzal is megpróbálkozott, hogy a Makaói Nagydíjon, az F3-as kategóriák legnagyobb presztízsű versenyére leadja nevezését - ehhez persze az kell, hogy az illető legalább két futamot teljesítsen az Eb-n, ami a pau hétvégén összejöhetett volna. Az FIA azonban továbbra sem engedett a negyvennyolcból, Domenicali viszont úgy véli, mivel nem bajnokságról van szó, Piquet-nek még mindig van hajszálnyi esélye az indulásra.

„Nagyon könnyen le tudnék futni egy F3-as versenyt” - mondta Piquet az Autosportnak. „A történtek után számtalan F3-as lehetőséget kaptam már, Ausztráliától Brazíliáig. Inkább az a probléma, hogy az FIA nem enged versenyezni Makaóban. Pau nagyon tetszett nekem, olyan pályáról van szó, melyen mindig is akartam egyszer vezetni. Miután kipróbáltam a Carlin szimulátorában, még jobban megkedveltem, ráadásul ezzel Makaóba is megválthattam volna a jegyem, amit szintén ki szerettem volna ismét próbálni.”

Piquet, aki két makaói versenye alatt egy-egy 8. és 10. helyet szerzett, azt mondja, egyáltalán nem az lett volna a szándéka, hogy indulásával kvázi elértéktelenítse a bajnokságot. „Nem tudom, mi várt volna rám. Reméltem, hogy az emberek az én oldalamra állnak, hogy valami mást is lássanak. Nem éppen szokásosak az olyan kérdése, hogy ’Nelson hogyan fog teljesíteni Pauban? Vajon legyőzi a srácokat, és diadalt arat?’ Semmi rosszat nem akartam, csak versenyezni szerettem volna" - tette hozzá a brazil, aki a Rebellion színeiben jelenleg

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: