DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Habsburg Ferdinánd kétszer is dobogón Spában

Kettős dobogós helyezéssel folytatta remek szereplését Habsburg Ferdinánd az Euroformula Open második fordulójának otthont adó Spa-Francorchamps-ban. Így az estorili nyitófutamon megszerzett második hely után a két újabb dobogós pozíciónak köszönhetően az osztrák versenyző jelenleg a pontverseny harmadik helyén áll első teljes F3-as szezonjában, karnyújtásnyira az első győzelemtől.

Habsburg egy remekül sikerült időmérőt követően a második rajtkockából várhatta a szombati futam rajtját,. Az első kanyarban már elsőként fordult el, külső ívről előzve meg a pole-ból induló Leonardo Pulcinit. Azonban Spa-Francorchampsban döntő szerepe van a szélárnyéknak, ennek tudható be, hogy védekezése eredménytelennek bizonyult a Kemmel egyenesben, és a második kör végére egészen a negyedik helyig csúszott vissza.
Azonban ez nem törte meg Habsburg lendületét, és a Buszmegálló sikánban bemutatott látványos előzési manőverrel visszavette a harmadik helyet.

dd7f5c5f-06cb-47fb-890d-86038b023ba3



Habsburg szinte eggyé vált a Drivex Dallarájával, és körről körre gyorsult. Olyannyira, hogy megfutva a verseny leggyorsabb körét egészen az utolsó kanyarig nyomás alatt tartotta Pulcinit. Végül harmadikként intette le a kockás zászló, és ő állhatott fel az újonc dobogó legfelső fokára.

Fél órával a vasárnapi futam rajtja előtt megnyíltak a felhők az Ardennek felett, így Habsburg először tapasztalhatta meg, hogy viselkedik F3-as versenygépe az esőben.
Azonban az első körben nyújtott teljesítménye korántsem tükrözte a tapasztalat hiányát. Épp ellenkezőleg! Az első futamon bemutatott manőverét megismételve előzte meg Julio Morenot a La Source külső ívén a harmadik helyért, majd nem sokkal később a Eurocup Formula Renault regnáló bajnokát, Jack Aitkent utasította maga mögé a Bruxelles hajtűkanyarban. És bár Habsburgnak később vissza kellett vennie a tempójából, hogy óvja a gumikat, melynek következtében Aitken visszaszereztemásodik helyét, sikerült jókora előnyt kiépítenie Colton Hertához képest, megszerezve ezzel az újabb újonc győzelmet. 

2c199d68-6dd8-4662-9196-949ef4d53cd4

,,Két dobogós helyezés, egy leggyorsabb kör, és a legjobb újonc mindkét futamon - nem is hangzik olyan rosszul! - mondta el a futamot követően Habsburg.  ,,Nagyon örülök az előrelépésnek amit a hétvége folyamán elértünk, és ezt remekül tükrözi a bajnokságban elfoglalt helyünk is, de továbbra is keményen dolgozunk az autón, hogy még ennél is jobb legyen. Izgatottan várom, hogy sikerül-e megszerezni az első győzelmünket a Paul Ricard pályán, hiszen az ottani téli teszten nagyon jó volt a tempónk. “

Az Euroformula Open következő fordulójának két hét múlva a franciaországi Paul Ricard pálya ad otthont. Azonban előtte még egy igazán különleges versenyhétvége vár Habsburgra, ugyanis a Monacói F1-es Nagydíj keretein belül Monte Carlo utcáin vezetheti majd Formula Renault 2.0-ás versenygépét.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: