DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Egyéb

Óriási hír: Piquet a Formula-3-ban!

A többségében 20 év alatti versenyzőket szerepeltető F3-as Európa-bajnokság mezőnyében a hétvégén egy igazi rutinos róka, az egykori F1-es Nelson Piquet is felbukkan – öccse ellen indul.

Egészen váratlan bejelentéssel állt elő Carlin Motorsport: az egykori F1-es pilóta, a Formula-E történetének első bajnoka, a 30 esztendős Nelsinho Piquet fogja vezetni szponzori okokból megüresedett negyedik autójukat a többnyire tizenéveseket felvonultató F3-as Európa-bajnokság pau-i fordulójában.

A brazil versenyző, aki a hírek szerint akár Makaóban is rajthoz állhat majd ősszel, utoljára 2004-ben indult F3-as versenyen, amikor megnyerte a brit bajnokságot – a Carlint viszont már jól ismeri, hiszen ő helyettesítette a Le Mans-ban szereplő Max Chiltont a csapatnál az Indy Lights tavalyi torontói fordulójában, ahol egyből pole-pozícióval mutatkozott be.

piquet_2015_d6



„Izgatottan várom, hogy visszaülhessek egy F3-as autóba, sok szép emlékem van” – nyilatkozta Piquet. „Remekül éreztem magam tavaly Torontóban a Carlinnal, s örömmel segítem őket a pau-i hétvégén. Minden tapasztalat, amit utcai pályákon gyűjtök, hasznos lehet a Formula-E-karrierem szempontjából, egyúttal pedig nagy kihívást jelent számomra, hogy egy új kategóriához alkalmazkodjak.”

Piquet ráadásul tapasztalata ellenére bajnoki pontokra is jogosult, hiszen a szabályok csak azokat a versenyzőket minősítik „vendégpilótának”, akik korábban már háromnál több szezont teljesítettek az F3-as Európa-bajnokságban – bár nem kizárható, hogy Piquet felbukkanása miatt módosítanak majd a vonatkozó előírásokon.

A bemutatkozásnak külön pikantériát ad, hogy Piquet öccse, a nála 13 évvel fiatalabb Pedro szintén a sorozatban versenyez – a kétszeres brazil F3-as bajnok eddigi legjobb eredménye a hungaroringi harmadik futamon elért hetedik helye.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: