DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

F3-as pilóta pofozkodott a Hungaroringen

A hungaroringi WTCC-hétvége betétversenyeként az F3-as Európa-bajnokság is nálunk vendégeskedik - ahol egy egészen banális feltartás után szabadultak el az indulatok a bokszban.

Szokatlan eset történt péntek délután a hungaroringi paddockban, melyre csak később derült fény: Nikita Mazepin, a Force India F1-es fejlesztőpilótáját agresszív viselkedés miatt eltiltották a magyarországi hétvégén zajló első F3-as versenytől. Az orosz pilóta ugyanis zokon vette, hogy versenyzőtársa, a Van Amersfoort Racing színeiben induló Callum Illot feltartotta őt a szabadedzésen.



Mazepin autójából kiugorva egyből a brithez futott, kérdőre vonva őt, hogy miért rontotta el új abroncsokon futott etapját. Némi szóváltás után az orosz aztán arcon csapta társát, aki szemtanúk az arcán és a nyakán sérült meg. Frits van Amersfoort, Illot csapatfőnöke alig látott a dühtől: „Elképesztően buta döntést hoztak a versenybírák” - utalt a holland Mazepin egyversenyes eltiltására.

„Callumot kétszer ütötték meg - kétszer is! Az első reakció talán érzelmi alapon jött, de miután szétválasztották őket, ismét nekiment. Bekékült a szeme, megduzzadt az arca, és nem csak fizikailag, érzelmileg is megsérült” - mondta van Amersfoort, aki szerint a futballban azonnal piros lappal jutalmazzák az erőszakos játékosokat, itt pedig kilenc órába telt, amíg a versenybírák meghozták a döntést.

Mazepin csapatvezetője, Oliver Oakes kicsit árnyalta a helyzetet, de úgy véli, hogy pilótája túllőtt a célon. „Nikita egy fiatal srác, aki az adrenalin miatt tette azt, amit, de mélységesen megbánta, hogy így cselekedett. Nem tudom, hogy a pillanat hevében mit mondott, de nyilvánvalóan elfogadhatatlan, és tanulni fog belőle” - tette hozzá a Hitech GP vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: